Hjørring Kommune

Affaldssorteringen er kommet flyvende fra start

Del

Borgerne i Hjørring Kommune har nu sorteret deres affald i to måneder. De første tal viser, at folk i den grad har taget sorteringen til sig – og de gør det godt.

Der er specielt to ting, der springer i øjnene:  

  • Kvaliteten af sorteringen er god. Dvs. at det affald, der samles ind til genanvendelse, rent faktisk også kan genanvendes.

  • Der er allerede flyttet rigtig meget affald fra forbrænding til genanvendelse. I november udgjorde det genanvendelige affald (mad/papir/plast/metal) 46 % af den samlede affaldsmængde - kommunens forventede mål er en genanvendelse på mindst 50 %.

Der er flere årsager til de gode resultater. Først og fremmest har pilotprojektet i Vrå 2014-2018 givet værdifulde erfaringer og været med til at bane vejen for de flotte resultater i hele kommunen.

”Vi har også haft et utroligt godt samarbejde med boligforeningerne, og jeg er sikker på, at det samarbejde har været med til at sikre, at vi også fra de steder, hvor man er fælles om affaldscontainerne ser en fin sortering”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro.

Desuden har mange helt almindelige borgere engageret sig bl.a. på de sociale medier og været med til at dele gode råd og vejledninger med naboer og venner.

”Vi er meget stolte af og glade for, at vores borgere over en bred kam har taget affaldssorteringen til sig”, slutter Søren Smalbro.

Fakta:

 

Oktober

November

%-vis fordeling af total (kun november-tal)

Madaffald (forventet mængde i ton)

380

380

27 %

Madaffald (indsamlet mængde i ton)

189

345

27 %

Papir (forventet mængde)

240

240

17 %

Papir (indsamlet mængde)

90

177

14 %

Plast & metal (forventet mængde)

90

90

6 %

Plast & metal (indsamlet mængde)

35

65

5 %

Restaffald (forventet mængde)

700

700

50 %

Restaffald (indsamlet mængde)

952

682

54 %

Kontakter

Affaldsplanlægger Anne Birgitte Gehrt
anne.birgitte.gehrt@hjoerring.dk
Tlf. 72 33 67 62/41 22 67 62

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum