Turbine Forlaget A/S

Æstetisk og nostalgisk strik

Del

Anne-Sophie Nørby Velling fra Augustins har skrevet en strikkebog, der er en æstetisk oplevelse at bladre i. En strikkebog, der vil videreformidle det særlige rum og de værdifulde stunder, hvor det at bruge sine hænder til at skabe noget blødt også bidrager til at finde ro, fordybelse og nærvær.

Bogens forside er designet af Anne-Sophie Nørby Velling selv.
Bogens forside er designet af Anne-Sophie Nørby Velling selv.

Nærvær – nostalgisk strik rummer en serie af strik, som er rodfæstet i den nordiske tradition for struktur og tone. Som det er kendetegnende for Augustins designs, dannes hver model med en enkel, taktil linjeføring og et sprog, der afsøger kontrast og volumen. Alle bogens modeller har det til fælles, at de er skabt med en omhu for detaljeringen af det simple, samtidig med at de i køn og størrelse er favnende.

Bogen indeholder en kollektion af i alt 14 opskrifter med overviddespandet 80-150 cm, hvor hver er strikket i afdæmpede naturlige toner på store pinde.

ANNE-SOPHIE NØRBY VELLING startede i 2015, hvad der i dag er blevet til designstudiet Augustins, under hvilket hun udvikler nostalgisk prægede strikkeopskrifter. Over årene er det blevet til et dualistisk parløb mellem arkitektfaget og strik, hvor de to baner har en til stadighed fin og afsøgende indvirkning på hinanden. På Instagram følger knap 75.000 med i Anne-Sophies nordiske strikkeunivers.
Håndarbejde – og det at udtrykke sig gennem et taktilt medium – har altid haft en stor tilstedeværelse i hverdagen for Anne-Sophie, der som barn gik på Skals Håndarbejdsskole. Anne-Sophie er i sine designs særligt optaget af kontrastfulde møder, som danner særegne strukturer og volumener – dette hovedsageligt gennem drapering, fortætning, taktilitet og detaljeringsgrad. Samlet opstår der ved brugen af disse komponenter et nostalgisk udtryk, hvis enkle form drager en tydelig parallel til en række af de arkitektoniske principper, hun beskæftiger sig med i sit øvrige virke.

Nærvær – nostalgisk strik er Anne-Sophie Nørby Vellings anden strikkebog. De 14 opskrifter i bogen er tidløse designs til de voksnes bæredygtige garderobe, hvor Anne-Sophie Nørby Vellings første bog, Omhu – strik til de mindste, der udkom i 2018, indeholder opskrifter til en komplet børnegarderobe.

Fakta om bogen:

Titel: Nærvær – nostalgisk strik
Forfatter: Anne-Sophie Nørby Velling
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740679595
Sidetal: 226
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 2. september 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside er designet af Anne-Sophie Nørby Velling selv.
Bogens forside er designet af Anne-Sophie Nørby Velling selv.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Kendt madinfluencer udgiver sin første bagebog, der er lidt sundere end de fleste5.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det plantebaserede køkken har aldrig været så populært som nu. Det er der en god grund til, for der findes en overflod af lækre, vitale, farverige og velsmagende råvarer, som vi kan lave dejlige og nærende opskrifter ud fra, hvilket den kendte madinfluencer, Anette Hoeg Nielsen, i den grad gør. Både til det salte og søde køkken, og det er altid med det plantebaseret tæt på sit hjerte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum