Erhvervsministeriet

Ændring til konkurrenceloven giver klarere regler for konsortier

Del

Folketinget har i går vedtaget en ændring af konkurrenceloven. Ændringen skal gøre det nemmere for virksomheder at vurdere, om et samarbejde med andre virksomheder er lovligt, når de går sammen og byder på offentlige opgaver.

Erhvervsminister Brian Mikkelsens forslag til ændring af konkurrenceloven er i går vedtaget af Folketinget. Ændringen betyder blandt andet, at visse aftaler – fx nogle konsortier – fremover kan komme under bagatelgrænserne og dermed falder uden for lovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger:

”Konkurrenceloven sætter rammerne for en effektiv konkurrence på markederne. Effektiv konkurrence giver lavere priser og bedre udbud af varer og tjenester. Det kommer både virksomhederne og forbrugerne til gavn. Lovændringen skal blandt andet gøre det klarere for virksomhederne, hvornår de kan indgå i fx konsortiesamarbejder uden at overtræde konkurrencereglerne.”

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er i gang med at opdatere Konkurrencerådets vejledning om konsortier, som skal gøre det klarere for virksomhederne, hvornår de lovligt kan indgå konsortiesamarbejder.

Ændringen af konkurrenceloven giver også myndighederne bedre muligheder for at håndhæve loven. Det gælder blandt andet muligheden for i særlige tilfælde at sætte tidsfristerne i fusionssager i stå, straflempelsesreglerne er blevet styrket, og det nordiske samarbejde på konkurrenceområdet er blevet tættere.

Kontaktperson: Presserådgiver Jesper Christiansen, jec@em.dk, tlf.: 91 33 70 17

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum