Udenrigsministeriet

Ændret rejsevejledning pr. 19. august 2020

Del

Island vil d. 19. august (kl. 00:00) skærpe indrejserestriktionerne for alle nationaliteter, herunder rejsende fra Danmark. Det betyder, at alle indrejsende skal testes to gange; én gang ved ankomst og igen efter 5 dage. Efter test ved ankomst kan man rejse til sit bestemmelsessted og vente på svar. Rejsende skal forblive på deres bestemmelsessted og afvente testresultat, samt undgå kontakt med andre end dem, som der rejses sammen med. Med restriktionerne følger yderst begrænset bevægelsesfrihed. Rejsende må eks. ikke besøge steder, hvor der kan forventes at være andre mennesker, såsom: restauranter, barer, butikker og svømmehaller. Rejsende til Island må kun køre korte bilture, men ikke med henblik på sightseeing eller at besøge flere byer.

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Island på grund af landets indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) inden for EU/Schengenlandene og UK til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Samt alle ikke-nødvendige rejser inden for EU/Schengenlandene og UK til Irland, Letland, Estland, Litauen og Island på grund af landenes karantæneregler.

Den opdaterede rejsevejledning vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes her.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen24.9.2020 16:30:33 CESTPressemeddelelse

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.