Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 5. november 2020

Del

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

I dag tilføjes Estland (36,2) og Norge (39,2) til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI. Vatikanet fjernes fra listen og ændres til gul (vær ekstra forsigtig) på grund af et lavt smittetal.

Finland opfylder fortsat kriteriet for lavt smittetal, men som følge af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark frarådes alle ikke-nødvendige rejser.

Således fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til praktisk talt alle lande inden for EU/Schengen og Storbritannien.

I Sverige frarådes nu rejser til de to resterende åbne regioner Västerbotten og Västernorrland på grund af smittetallene. Dermed er hele Sverige og alle landets 21 regioner nu orange.

Den nordiske mekanisme, hvor regioner med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul) aktiveres for Norge. Der opfordres dermed til særlig opmærksomhed ved rejser til de syv norske regioner: Agder, Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Troms og Finnmark, Trøndelag samt Vestfold og Telemark. Derimod frarådes alle ikke-nødvendige rejser til de resterende fire regioner: Innlandet, Oslo, Vestland og Viken. Hele Norge er i forvejen orange på grund af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Vi fraråder ikke ophold på egen ødegård eller lignende i Sverige eller Norge, selvom øvrige ikke-nødvendige rejser fortsat måtte frarådes til den pågældende region som følge af smittetallet. Hvis man tager ophold på egen ødegård eller lignende er man heller ikke omfattet af opfordringen til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemrejse.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 7. november 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i alle lande i EU, Schengen og Storbritannien med undtagelse af Finland og Vatikanstaten. Det betyder i forhold til indrejsereglerne, at Vatikanstaten fra dette tidspunkt anses for ”åben”, ligesom det er tilfældet med Finland.

Der gælder særlige regler for Sverige, Norge og Slesvig-Holsten i Tyskland, idet regioner med smittetal under 30 holdes åbne. Det gælder både for rejse til og fra regionerne. Selvom regionerne Blekinge, Halland og Skåne i Sverige, Slesvig-Holsten i Tyskland og Innlandet, Oslo, Vestland og Viken i Norge har smittetal over 30, vil personer med bopæl i disse regioner kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse, da der gælder særlige regler for grænselandet. Det bemærkes, at personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet. Dette krav gælder dog ikke grænselandet.

Læs mere om testkravet, herunder om undtagelserne hertil og om nuværende lande, der anses for højrisikolande, hos Rigspolitiet.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes på um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet