Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 26. november 2020

Del

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

I dag tilføjes Finland (36,6) til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI. Vatikanstaten opfylder fortsat kriteriet for lavt smittetal.

Den nordiske mekanisme, hvor regioner med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul) aktiveres nu for Finland. Hele Finland er dog i forvejen orange på grund af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark. Samtidig frarådes alle ikke-nødvendige rejser nu til de tre regioner, Helsinki-Uusimaa, Etela-Savo og Paijat-Hame pga. høje smittetal.

Erhvervsrejser kan gennemføres til lande, hvortil Udenrigsministeriet ellers fraråder ikke-nødvendige rejser (orange). Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser. Her findes også overblik over indrejsemulighederne for erhvervsrejsende for de vigtigste eksportmarkeder, herunder henvisninger til opdaterede, lokale rejserestriktioner på relevante ambassaders hjemmeside.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 28. november 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i alle lande i EU, Schengen og Storbritannien med undtagelse af Vatikanstaten og dele af Finland, idet der dog gælder særlige regler for grænselandet. Finland anses fra dette tidspunkt ikke længere som helhed som et ”åbent land”, men overgår til en regional ordning, hvor regioner med et smittetal under 30 holdes åbne.

Personer med bopæl i grænselandet (dvs. Blekinge, Halland og Skåne i Sverige, Slesvig-Holsten i Tyskland og Norge) vil kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse. Desuden er regionerne Møre og Romsdal samt Trøndelag i Norge samt alle finske regioner med undtagelse af Etela-Saavo, Helsinki-Uusimaa og Paijat-Hame fortsat åbne, idet nordiske regioner med smittetal under 30 holdes åbne. Personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget maksimalt 72 timer før indrejsetidspunktet. Dette krav gælder dog bl.a. ikke grænselandet. Læs mere om indrejserestriktionerne, herunder om undtagelserne til testkravet, og om nuværende lande, der anses for højrisikolande, hos Rigspolitiet.

Udenrigsministeriet fraråder således fortsat alle ikke-nødvendige rejser til praktisk talt alle lande inden for EU/Schengen og Storbritannien såvel som for resten af verden.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes på um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Dansk hjælp på vej til verdens værste humanitære kriser30.12.2020 14:19:20 CETPressemeddelelse

I 2004 ramte en voldsom naturkatastrofe midt i den søde juletid. Et kraftigt jordskælv i det Indiske Ocean og en efterfølgende tsunami kostede over 220.000 mennesker livet, og de store ødelæggelser skabte enorme behov for nødhjælp. Men kassen var tom, og der var ikke flere penge til humanitære indsatser. Siden da har Danmark lagt et større beløb til side – Tsunami-reserven - og er klar til at hjælpe, hvis en akut humanitær katastrofe indtræffer i juledagene.