Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 20. august 2020

Del

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

I denne uge tilføjes Monaco til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallet for Monaco er på 40,8. Dermed ligger landet over kriteriet om et nationalt smittetal på 30.

Finland indfører indrejserestriktioner over for turistrejsende fra Danmark fra mandag d. 24. august på grund af stigende smittetal i Danmark. Rejsende fra Danmark vil skulle gå i karantæne i 14 dage. Udenrigsministeriet vil på den baggrund fraråde alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Finland på grund af landets indrejserestriktioner, når de træder i kraft.

Den slovenske regering ventes snarligt at udmelde, om der skal indføres indrejserestriktioner for en række lande, heriblandt Danmark. Såfremt Danmark omfattes, vil Udenrigsministeriet på den baggrund fraråde alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Slovenien på grund af landets indrejserestriktioner, når de træder i kraft.

Inden for EU/Schengenlandene og UK fraråder Udenrigsministeriet således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Spanien og Monaco på grund af smittetallene. Ikke-nødvendige rejser til Irland, Letland, Estland, Litauen, Island og Finland frarådes på grund af landenes indrejserestriktioner.

De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag (Monaco) og på mandag (Finland).

Bemærk, at det fra lørdag den 22. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Monaco, ligesom det er i dag tilfældet for Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes her.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet