Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 12. november 2020

Del

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

Der er ikke tilføjet nye lande til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI. Vatikanstaten opfylder kriteriet for lavt smittetal. Det gør Finland også, men som følge af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark er landet orange, og der frarådes alle ikke-nødvendige rejser. De to norske regioner Rogaland samt Troms og Finnmark bliver orange på grund af stigende smittetal.

Opgørelsen fra SSI viser, at smittetallet i syv lande er faldet i forhold til tallene fra sidste uge, mest markant i Irland, Belgien, Island og Nederlandene.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan således ofte godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser. Her findes også overblik over indrejsemulighederne for erhvervsrejsende for de vigtigste eksportmarkeder, herunder henvisninger til opdaterede, lokale rejserestriktioner på relevante ambassaders hjemmeside.

Den nordiske mekanisme, hvor regioner med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul) er aktiveret for Norge. Der opfordres dermed til særlig opmærksomhed ved rejser til de fem norske regioner: Agder, Møre og Romsdal, Nordland, Trøndelag samt Vestfold og Telemark. Derimod frarådes alle ikke-nødvendige rejser til de resterende seks regioner: Innlandet, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestland og Viken. Hele Norge er i forvejen orange på grund af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 14. november 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i alle lande i EU, Schengen og Storbritannien med undtagelse af Finland og Vatikanstaten, som anses for ”åbne”.

Der gælder særlige regler for Sverige, Norge og Slesvig-Holsten i Tyskland, idet regioner med smittetal under 30 holdes åbne. Det gælder både for rejse til og fra regionerne. Selvom regionerne Blekinge, Halland og Skåne i Sverige, Slesvig-Holsten i Tyskland og Innlandet, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestland og Viken i Norge har smittetal over 30, vil personer med bopæl i disse regioner kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse, da der gælder særlige regler for grænselandet. Det bemærkes, at personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet. Dette krav gælder dog ikke grænselandet. Læs mere om testkravet, herunder om undtagelserne hertil og om nuværende lande, der anses for højrisikolande, hosRigspolitiet.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger for tredjelande opdateres på baggrund af EU’s liste over lande uden for EU- og Schengen-området, som det kan overvejes at åbne for, fordi de lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU. Resultatet af EU’s seneste gennemgang af landelisten har ikke medført ændringer, og der er således hverken tilføjet eller fjernet lande på listen. EU’s liste omfatter følgende lande: Australien, Japan, New Zealand, Rwanda, Singapore, Sydkorea, Thailand og Uruguay. Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger for landene på EU’s liste er dog fortsat orange (alle ikke-nødvendige rejser frarådes). Det skyldes enten, at de pågældende lande har indført indrejserestriktioner for danske rejsende, eller fordi danske myndigheder vurderer, at der ud fra et forsigtighedsprincip ikke kan åbnes af sundhedsmæssige årsager.

Udenrigsministeriet fraråder således fortsat alle ikke-nødvendige rejser til praktisk talt alle lande inden for EU/Schengen og Storbritannien såvel som for resten af verden.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes påum.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet