Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 10. september 2020

Del

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

I denne uge tilføjes Tjekkiet til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallet for Tjekkiet er på 30,6. Dermed ligger landet over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30.

Inden for EU/Schengenlandene og UK fraråder Udenrigsministeriet således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Luxembourg, Rumænien, Spanien, Andorra, Malta, Belgien, Monaco, Kroatien, Frankrig, San Marino og Tjekkiet på grund af smittetallene.
I forhold til andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes alle ikke-nødvendige rejser pt. til Irland, Estland, Litauen, Island, Finland, Slovenien, Letland og Ungarn.

Den ændrede rejsevejledning for Tjekkiet fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag.
For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 12. september 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i Tjekkiet, ligesom det er tilfældet for Andorra, Belgien, Frankrig, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Rumænien, Spanien og San Marino. Det betyder i forhold til indrejsereglerne, at Tjekkiet fra dette tidspunkt anses for karantæneland. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.

Norge tilføjer fra lørdag d. 12 september kl. 00:00 Region Syddanmark til listen over regioner, hvor der er krav om 10 dages indrejsekarantæne for alle indrejsende. Karantænereglerne omfatter fortsat Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Færøerne.

Danske rejsende til regionerne: Wien i Østrig og Ida-Viru Maakond i Estland opfordres til at lade sig teste ved hjemkomst på grund af høje smittetal i de to regioner. Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres man således til at lade sig teste efter hjemkomst, hvis man er på rejse i en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge.

Udenrigsministeriet har desuden ændret rejsevejledningen for Tunesien, hvor sikkerhedsniveauet er ændret fra orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser) til gul (vær ekstra forsigtig), fordi nye regler fra de tunesiske myndigheder betyder, at man kan rejse til Tunesien fra Danmark uden krav om test/karantæne, hvis man rejser som turist på pakkerejse. Flere oplysninger om rejserestriktioner kan findes på hjemmesiden for den danske ambassade i Algier, der dækker Tunesien.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes her.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen24.9.2020 16:30:33 CESTPressemeddelelse

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.