Haderslev Kommune

Ældres livskvalitet skal styrkes

Del

De ældre i Haderslev har i kommunens nye værdighedspolitik selv været med til at pege på, hvad de synes er vigtigt for at have et godt og værdigt ældreliv. Arbejdet med værdighedspolitikken bliver nu fulgt op med 11 millioner kroner fra regeringen. Pengene skal bruges til at styrke de ældres livskvalitet.

Øget omsorg i dagtimerne, nye typer hjælpemidler, styrket indsats for demente, samtaler med nye plejehjemsbeboere om det gode liv og borgernes egen livshistorie. Det er blot nogle af de indsater Haderslev Kommune sætter i søen for at øge livskvaliteten hos kommunens ældre.

Haderslev Kommune fik i sommer sin første værdighedspolitik. Det er et krav, for at kommunen kan få andel i regeringens værdighedsmilliard. Kommunes andel i millarden er 11 millioner kroner. Pengene betyder, at Haderslev Kommune nu kan sætte en række initiativer i gang, så politikken bliver udmøntet.

"Selve tilblivelsen af værdighedspolitikken er sket i et tæt samarbejde med borgerne, og de har været med til at beskrive, hvad et godt og værdigt ældreliv er. Vi vil gerne have, at borgerne kan leve livet efter egne overbevisninger og valg, og at de bliver så selvhjulpne så muligt, så de kan forblive herre i eget liv. Derfor giver det også god mening, at vi nu kan bruge 11 millioner på initiativer, som borgerne har været med til at pege på", siger Holger Mikkelsen.

Haderslev Kommune har fået første rate af pengene, og det betyder også, at indsatserne kan blive sat i gang.

Pengene vil også blive brugt til at ansætte flere medarbejdere.

"Pengene bruges på varme hænder direkte til gavn for borgerne, men der bliver dog også plads til kompetenceudvikling til medarbejderne, for det tror vi også er vigtigt i forhold til at komme i mål med en øget livskvalitet", siger Holger Mikkelsen.

FAKTA

Regeringen uddeler i alt 1 milliard kroner - den såkaldte værdighedsmilliard. Haderslev Kommunes andel er 11 millioner kroner, som er ekstra midler, kommunen kan bruge på aktiviteter og indsatser, der ligger ud over det vedtagne budget.

Værdighedspolitikken er inddelt i fem temaer.

  • Livskvalitet
  • Selvbestemmelse
  • Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen
  • En værdig død
  • Mad og ernæringKontaktinformation:

Formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen, telefon 40 22 52 93

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum