Lolland Kommune

Ældre- og sundhedsområdet i Lolland Kommune får kvalitetsstempel

Del

Ældre & Sundhed i Lolland Kommune har i de sidste tre år arbejdet målrettet med det fælles kvalitetssystem for det danske sundhedsvæsen: Den Danske Kvalitetsmodel. Efter nu at være blevet målt og vejet af eksterne fagfolk er det konstateret, at Ældre & Sundhed lever op til Den Danske Kvalitetsmodel inden for områderne Træning og Sygepleje. Dermed er Lolland Kommune den ene af blot to kommuner i hele landet, som er blevet akkrediteret efter 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel for kommuner. Akkrediteringen bliver markeret med en reception mandag den 20. juni kl. 13.00 med taler af formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen og sektorchef for Ældre & Sundhed Grete Breinhild. Derudover fortæller teamlederne og kvalitetsressourcepersonerne om processen, og om hvordan de er nået i mål.

For at leve op til Den Danske Kvalitetsmodels to områder Træning og Sygepleje har Ældre & Sundhed fået til opgave at udarbejde i alt 71 standarder om alt fra ansættelsesprocesser til medicinhåndtering, sårpleje og håndvask. De fælles standarder skal sikre ensretning og høj faglig kvalitet i alle ældre- og sundhedsområdets ydelser.

”Vi har gennemgået alle vores opgaver systematisk og formuleret fælles retningslinjer for, hvordan vi håndterer dem ud fra den seneste viden inden for ældreområdet. Ingen ansatte i sektoren behøver nu være i tvivl om, hvad der forventes af dem, og det er med til at skabe sikkerhed og tryghed hos både dem og borgerne. Når vi arbejder ud fra fælles standarder kan borgerne nemlig forvente den samme kvalitet i plejen, uafhængigt af hvilket personale der kommer hos dem. Det betyder naturligvis ikke, at personalet ikke samtidig skal bruge deres sunde fornuft fra situation til situation,” understreger sektorchef for Ældre & Sundhed i Lolland Kommune Grete Breinhild.

Den Danske Kvalitetsmodel udstikker rammerne for standarderne, men det er Ældre & Sundhed selv, der har haft ansvaret for at udfylde og efterfølgende implementere dem. Undervejs har sektoren fået støtte fra Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS) i form af vejledning og workshops for lederne. Derudover er medarbejdere og relevant fagpersonale inden for de enkelte områder blevet inddraget hele vejen igennem for at nå frem til de bedst mulige resultater og samtidig sikre ejerskabet til de endelige retningslinjer.

Akkrediteringen kom i hus efter en grundig undersøgelse af hele Ældre & Sundhed i februar måned i år. Her fik sektoren følgeskab af eksterne fagfolk, som vendte hver en sten for at se, om sektoren levede op til standarderne, og i den forbindelse talte de også med både borgere, medarbejdere og ledere.

Det var en lettet og stolt sektorchef, som i maj måned fik endelig besked om, at Ældre & Sundhed havde bestået undersøgelsen. Hun fortæller, at det har været en lang og ikke mindst læringsrig proces, hvor alle har udvist stort engagement:

”Det har uden tvivl været et hårdt forløb at nå hertil, men gevinsterne er det hele værd. Takket være en imponerende indsats og vilje fra alle ledere og medarbejdere har vi dels opnået mere struktur i vores arbejde og et bedre arbejdsmiljø. Samtidig har processen medvirket til at styrke fagligheden på hele ældre- og sundhedsområdet i Lolland Kommune til gavn for alle parter. Nu handler det om at fortsætte det gode arbejde, så vi kan blive ved at give borgerne den bedst mulige pleje,” siger Grete Breinhild.

Akkrediteringen skal fornyes igen om tre år.

Pressen er velkommen til receptionen mandag 20. juni kl. 13.00 på Sundhedscentret i Maribo, i Konferencen.

Om Den Danske Kvalitetsmodel
Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM, er en del af udmøntningen af National Strategi for Kvalitetsudvikling i Sundhedsvæsenet 2002-2006. DDKM blev formelt etableret i november 2004 gennem en samarbejdsaftale mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Amtsrådsforeningen og Hovedstadens Sygehusfællesskab. DDKM er et nationalt system til kvalitetsudvikling på tværs af alle sektorer i sundhedsvæsenet. Hensigten var, at DDKM skulle bidrage til at:

  • sikre løbende udvikling af kvaliteten i alle offentligt finansierede sundhedsydelser
  • skabe bedre og mere sammenhængende patientforløb
  • forebygge fejl og utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet.

Læs mere på: http://www.ikas.dk/ddkm/

Nøgleord

Kontakter

Grete Breinhild
Sektorchef for Ældre & Sundhed
Tlf. 40151681

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum