Egedal Kommune

Æg, rugemaskiner og bløde kyllinger på skemaet

Del

I maj måned har de yngste elever på Slagslunde Skole været fordybet i et stort naturfagsprojekt om høns. Det giver børnene en varieret og inspirerende skoledag– og nogle bløde kyllinger at nusse og passe på.

En blød og spændende oplevelse, når kyllingen kommer ud af ægget.
En blød og spændende oplevelse, når kyllingen kommer ud af ægget.

Hvorfor lægger hønen æg, når der ikke er en hane? Og hvad er egentlig forskellen på en kylling og en høne? Spørgsmålene har stået i kø fra eleverne i 2. og 3. klasse på Slagslunde Skole, hvor naturfagstimerne i en måned har stået i hønen og æggets tegn.

Børnene har med stor entusiasme fulgt æggenes udvikling i en rugemaskine, lært om forskellen på burhøns og fritgående høns, og med egne øjne set, hvordan den bløde, gule blomme i midten af et hønseæg over tid bliver til en rigtig levende kylling. De grønne, brune og hvide æg er doneret af forældre med høns i haven, og med lys i lommelygterne har eleverne selv undersøgt hvert enkelt æg for at se, om der skulle være kyllinger i nogle af dem.

En lærerig oplevelse

Forløbet har udfordret børnenes nysgerrighed, givet dem en fælles oplevelse og praktisk indsigt i et af naturens store mirakler – ægget. Og denne form for undervisning handler også om mere end at lære, forklarer naturfagspædagog Mette Nielsen fra Slagslunde Skole:

- Alle husker en særlig god undervisning fra deres folkeskoletid. Noget, som var spændende, fordi det var ud over det sædvanlige. Det er særligt for eleverne en dag at kunne holde en lille kylling i hænderne og se den vokse op. Jeg håber, at vi med dette her projekt har været med til at skabe sådan et minde: En lærerig oplevelse, som børnene kommer til at huske.

Høns i skolegården til en rolig stund

De små kyllinger skal senere ud i skolens hønsegård og bo. Slagslunde skole har nemlig i mange år haft både høns og kaniner, og siden sidste år også tre marsvin. Og det er der ifølge skoleleder Suzette Vinstrup en særlig grund til:

- Her får børnene både ansvar for dyrene og en rolig og hyggelig pause i hverdagen, hvor de kan nusse og snakke med dem. Det har mange børn stor glæde af, forklarer Suzette Vinstrup.

Fokus på naturfag

Der er stort fokus på naturfag i Egedals skoler og på praksisnær og varieret undervisning. Det skal støtte op om børnene trivsel og faglige udvikling og på sigt åbne flere elevers øjne for de mange uddannelsesmuligheder, der findes inden for naturfagene.

Kontakter

Billeder

En blød og spændende oplevelse, når kyllingen kommer ud af ægget.
En blød og spændende oplevelse, når kyllingen kommer ud af ægget.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum