Administrationsuddannelser boomer

Del

Flere og flere unge vil have en rolle i samfundets maskinrum. Aldrig tidligere er så mange af fremtidens offentlige administratorer blevet optaget på en videregående uddannelse, som det er tilfældet i år. Det lover godt for fremtidens velfærd og kan forhåbentlig medvirke til at mane nogle fjendebilleder til jorden, lyder det fra HK Kommunal.

I disse år sker der en sand eksplosion i optaget til uddannelsen som administrationsbachelor og administrationsøkonom. Begge uddannelser er dedikerede til at administrere den offentlige sektor effektivt og med tårnhøj kvalitet.

Antallet af optagne på uddannelsen som professionsbachelor i offentlig administration (administrationsbachelor) er i forhold til 2015 steget med knap 10 procent, mens uddannelsen som administrationsøkonom i samme periode har oplevet et endnu mere markant løft med en stigning i optaget på ikke mindre end 17,5 procent.

I administrationsbachelorernes faglige organisation, HK Kommunal, er næstformand, Mads Samsing, begejstret for det boom i antallet af unge, der vælger administration og styring som deres fremtidige levevej.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de mange unge mennesker vælger de nye uddannelser, fordi de er fleksible og ses som attraktive karriereveje. Jeg er også ganske overbevist om, at langt hovedparten af disse unge er tiltrukket af muligheden for at gøre en forskel i det maskinrum, der får vores velfærdssamfund til at fungere effektivt i en stadig mere kompleks dagligdag, siger Mads Samsing.

Den store og stadigt stigende tiltrækning, administrationsuddannelserne har på de unge, giver ifølge Mads Samsing også et væsentligt bidrag til at imødegå manges fordomme om, hvad administration er for en størrelse.

- Mange har en fejlagtig og ofte meget populistisk opfattelse af, at administration og styring nærmest er overflødig. Offentlig administration og administrative medarbejdere er jo sørgeligvis også ofte blandt de første ofre for politikernes sparekniv. Men en effektiv og velfungerende offentlig administration udgør tværtimod på mange måder den nøgle, der er en forudsætning for demokrati og retssikkerhed – for velfærd og vækst, fastslår Mads Samsing. 

Siden administrationsuddannelsernes introduktion i 2008 er der sket en konstant stigning i både ansøgertal og optag på professionshøjskolerne. I 2016 er et rekordstort antal på i alt 829 unge mennesker blevet optaget på en af de to forholdsvis nye uddannelser, der siger på at dække kompetencerne mellem de kommunalt uddannede medarbejdere (HK’ere) og de akademiske medarbejdere.

Kontakter

HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, tlf. 2136 6747

Vedhæftede filer

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum