ACT.Global A/S

ACT.Globals kommentarer til produktgodkendelse

Del

ACT.Global orienterer herunder om selskabets produktgodkendelse på baggrund af den seneste presseomtale.

Selskabets produkt ACT CleanCoat™ bidrager til, at en behandlet overflade,
der belyses, producerer en aktiv substans.

Denne aktive substans er under en evalueringsproces i EU. Den europæiske
biocidforordning giver mulighed for at forblive lovlige på markedet under denne proces, hvis selskabet har indleveret et dossier på den aktive substans inden EU’s tidsfrist.

Læs mere her: https://echa.europa.eu/da/information-on-chemicals/activesubstance-
suppliers

Dette har ACT.Global overholdt, og derfor er ACT CleanCoat™ lovligt på markedet, indtil en endelig vurdering foreligger. Den endelige vurdering vil indeholde biocidproduktdefinition samt krav til bl.a. registrering og mærkning.

ACT.Global overholder alle bestemmelser i den gældende lovgivning for at kunne markedsføre ACT CleanCoat™ i EU.

Spekulationerne i pressen går på, hvorvidt in-situ genererede frie radikaler, der er den aktive substans, som ACT CleanCoat™ producerer på behandlede overflader, ikke bliver godkendt i EU, og produktet i så fald ville skulle udfases.

ACT.Global forventer klart, at den aktive substans bliver godkendt på baggrund af de omfattende risiko-evalueringsrapporter, der er indsendt til det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA). Alle tests af produktet er udført af akkrediterede tredjeparts laboratorier. COWI har ydet teknisk rådgivning til udarbejdelse af den dokumentationspakke, som er indsendt til ECHA.

Disse risiko-evalueringsrapporter konkluderer, at den aktive substans er uskadelig for mennesker, dyr og miljø i de koncentrationer, som dannes, og fordi den er så kortlevende og er effektiv på den overflade, hvor den dannes. Selskabets dossier hos ECHA indeholder også omfattende data på denne effektivitet af den aktive substans mod vira og bakterier i form af europæiske standardtests (EN tests) udført af akkrediterede laboratorier.

ACT CleanCoat™ er en innovativ og effektiv løsning til at desinficere på en overflade i en længerevarende periode ved hjælp fra både naturlig og kunstig belysning.

Kontakt:

Kommunikationsdirektør Louise Damgaard-Bochlas
ldb@act.global
+45 2334 1033

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør Louise Damgaard-Bochlas
ldb@act.global
+45 2334 1033

Information om ACT.Global A/S

ACT.Global A/S
ACT.Global A/S
Kajakvej 2
2770 Kastrup

https://act.global/

ACT.Global A/S er en dansk virksomhed, som fremstiller bæredygtig desinfektion. Vores teknologi Premium Purity™ benyttes de steder, hvor lavmikrobielle miljøer er vigtige fx inden for sundhedssektoren, hotel- og servicebranchen samt fødevare- og drikkevareindustrien. Med Premium Purity™ er det muligt at reducere brugen af giftige kemikalier, vand og plastik.

Følg pressemeddelelser fra ACT.Global A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ACT.Global A/S

Fratrædelse som bestyrelsesformand samt medlem i ACT Global A/S16.4.2020 12:00:00 CESTPressemeddelelse

Jeg har i dag valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand i ACT. Global A/S. Den meget korte periode, hvori jeg har haft lejlighed til at arbejde med selskabet, har bekræftet mig i, at selskabet har et kommercielt interessant produkt med et stort potentiale. Men jeg har også nået til den erkendelse, at selskabets hovedaktionær og selskabets øvrige bestyrelsesmedlemmer ser anderledes på selskabets aktuelle udfordringer og de tiltag, der skal iværksættes for at løse disse udfordringer, end jeg gør. Og i den situation giver det hverken mening for ACT. Global A/S eller mig, at jeg fortsætter som bestyrelsesformand. København, den 16. april 2020 Brian Mollerup

ACT.Globals kommentarer til mediedækning i februar 202019.2.2020 11:19:22 CETPressemeddelelse

Pressen har i februar 2020 fokuseret på ACT.Globals resultater, drift samt på stifter og CEO Carsten Jensen. Anledningen var, at 2019-resultatet var negativt (minus 121 mio.kr.). Carsten Jensen indikerede i et interview med Børsen d. 24. okt. 2019, at resultatet ville overgå 2018-resultatet (plus 5. mio.kr.). Det har ført til bekymrede vurderinger af ACT.Globals partneraftaler og partnerselskabers betalingsevne samt værdiansættelsen af ACT.Global og ledelsens ansvarlighed over for investorer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum