Sex & Samfund

Åbning af Uge Sex 2020: ”Kropsidealer til 500, tak!”

Del

PRESSEINVITATION: Hvornår går man i puberteten? Hvordan var kropsidealerne i 70’erne? Sex & Samfund og eleverne i 7. klasse på Ørestad Skole inviterer deres forældre, undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og oppositionsleder Jakob Ellemann-Jensen til at dyste i Sex Jeopardy, når det mandag den 3. februar ringer ind til årets Uge Sex – pressen er velkommen.

Hvordan påvirkes børn og unge af det feed, de scroller igennem på sociale medier? Hvorfor ser vi en tendens til, at flere forældre vil have retoucheret deres børns skolefotos? Og hvad er på spil, når nogle elever pludselig afstår fra at bade med de andre efter idræt?

Børn og unge lever i en tid, hvor kroppen i den grad er i fokus. Derfor inviterer Sex & Samfund og eleverne i 7. klasse på Ørestad Skole i København deres forældre, undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og oppositionsleder Jakob Ellemann-Jensen på besøg, når det mandag den 3. februar kl. 8.00 ringer ind til årets Uge Sex-kampagne.

Her vil undervisningsministeren og oppositionslederen som holdkaptajner for henholdsvis Team Eleverne og Team Forældrene dyste i Sex & Samfund-klassikeren Sex Jeopardy i en særlig Body Edition. Vær med, når vi finder ud af, om det er eleverne eller deres forældre, der ved mest, når de dyster i kategorier som kropsidealer gennem tiderne, biologitimen og #krop.

- I år sætter vi fokus på børn og unges forhold til kroppen, fordi vi ved, at rigtigt mange børn og unge føler, at deres krop ser forkert ud, eller at de skal leve op til de perfekte kroppe, de ser i reklamer eller på sociale medier. Og jo mere vi taler om kropsidealer og forskellige kropstyper, jo bedre ruster vi børn og unge til at forstå, at deres egen og andres kroppe er gode nok, præcis som de er, siger Lene Stavngaard, national chef i Sex & Samfund om årets Uge Sex-tema Den Perfekt Uperfekte Krop.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger om årets Uge Sex:

- Hver gang børn og unge er på sociale medier, ser de billeder hvor enhver antydning af appelsinhud eller skæve fortænder er filtreret eller redigeret væk. Det kan være med til at give os alle i al almindelighed og børn og unge i særdeleshed et helt forkert billede af, hvordan mennesker egentlig ser ud. Derfor er det vigtigt, at Uge Sex i år sætter fokus på unges syn på deres egen krop og på, at man ikke behøver se ud på en bestemt måde.

En ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Sex & Samfund, viser, at halvdelen af danske forældre er bekymrede for, at deres barn er utilfreds med sin krop. Og hver fjerde forælder frygter, at deres barn bliver mobbet med sin krop. Samtidig mener 70% af forældrene, at deres eget forhold til kroppen påvirker deres barns kropsopfattelse.

Under årets Uge Sex opfordrer Sex & Samfund alle forældre til at være med i Forældredysten - en serie på 6 emails, der klæder forældre på til at tage snakken om kroppen med deres børn. Se mere her: www.forældredysten.dk

Pressen er velkommen til at deltage i åbningseventet for Uge Sex.

Find mere info om Uge Sex, pressebilleder og begivenheder på: www.sexogsamfund.dk/presseugesex

Program for åbning af Uge Sex

Tid: 3. februar kl. 8.00-9.00

Sted: Dramasalen på Ørestad Skole, Arne Jacobsens Allé 21, 2300 København

Tidsplan:

08:00-08:05: Skoleleder på Ørestad Skole Mette Nicolaisen og Generalsekretær i Sex & Samfund Bjarne B. Christensen byder velkommen til åbningen af Uge Sex 2020.

08:05-08:15: Undervisningsminister Pernille Rosekrantz-Theil og oppositionsleder Jakob Ellemann-Jensen introduceres som holdkaptajner og holder hver en kort tale.

08:15-08:50: Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og oppositionsleder Jakob Ellemann-Jensen quizzer sammen med 7. klasse og deres forældre i Sex Jeopardy – Body Edition.

08:50-09:00: Åbningseventet afsluttes. Der sættes tid af til spørgsmål fra pressen.

FAKTA om Uge Sex

- Sex & Samfunds undervisningskampagne Uge Sex henvender sig til elever i 0.-10. klasse og på ungdomsuddannelser over hele landet.

- Med kampagnen tilbyder Sex & Samfund gratis undervisningsmaterialer, der kan støtte lærerne i at tilrettelægge og gennemføre alderssvarende sundheds- og seksualundervisning.

- Ca. 11.000 undervisere og mere end halvdelen af danske skolelever over hele landet deltager i årets Uge Sex.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

“Danmark mod hadforbrydelser”: Demonstrationer på tværs af landet for at stoppe hadforbrydelser mod LGBTQI+-personer21.5.2021 11:49:12 CEST | Pressemeddelelse

“Jeg er blevet slået ned bagfra og tæsket samtidig med, at der blev råbt “klamme homosvin, du får hvad du fortjener, bøsserøv!”” Sådan lyder bare ét af de i alt 1.000 eksempler på had, som protestbevægelsen Lev og Lad Leve det seneste år har indsamlet blandt landets LGBTQI+-personer. Eksemplerne udgives den 26. maj i en bog, der overleveres til Folketingets politikere til en større demonstration på Christiansborg Slotsplads samtidig med, at bogen overleveres til kommunalbestyrelser landet over til lokale demonstrationer.

Uge Sex 2021: Lige køn leger bedst1.2.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvad er en rigtig pige og en rigtig dreng? Og hvordan håndterer skolen, at elever kalder en 12-årig pige for ’billig luder’ eller råber ’bøsserøv’ efter en dreng, som græder? Når eleverne mandag den 8. februar tjekker ind online til årets Uge Sex, er temaet Lige køn leger bedst på skoleskemaet. Sex & Samfund inviterer alle hjemmeskolende forældre til at være med til at starte snakken om køn med deres børn og opfordrer alle skoleledere til at skriver under på 6 hacks for at komme forskelsbehandling på grund af køn til livs i skolerne.

Ny kampagne: Danske unge er dårlige til at snakke om sex med hinanden28.9.2020 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har fået en ny samtykkelov, men den kan ikke stå alene. Nu er det vigtigt at starte samtalen blandt unge om sex og grænser, for mange af dem mangler ’sprog’ i den seksuelle kommunikation og har svært ved at tale om sex, grænser og lyst med hinanden. Det viser en undersøgelse fra Sex & Samfund og RFSU, som nu lancerer en ny digital kampagne for at hjælpe unge med at kommunikere bedre uden for og i sengen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum