Sex & Samfund

Åbning af Uge Sex 2019: Hvad betyder en fersken-emoji?

Del

Hvad betyder det, når man modtager en aubergine- eller fersken-emoji på Messenger? Og hvad gør man, når man modtager et nøgenbillede af en klassekammerat? De spørgsmål stiller eleverne i 7.x deres forældre og undervisningsminister Merete Riisager, når det mandag 4. februar ringer ind til årets Uge Sex på Lergravsparkens Skole – og pressen er velkommen.

Mange forældre forstår ikke det liv, deres børn lever online – og mange forældre synes, det kan være lidt svært, akavet eller udfordrende at tage snakken med deres børn om, hvad de oplever på sociale medier.

Derfor inviterer Sex & Samfund og eleverne i 7.x på Lergravsparkens Skole i København deres forældre og undervisningsminister Merete Riisager på besøg, når det mandag den 4. februar kl. 8.00 ringer ind til årets Uge Sex-kampagne.

Her vil de voksne blandt andet blive testet i, om de forstår emojis som aubergine og fersken, og om de selv kender reglerne for billeddeling.

- I år sætter vi fokus på børn og unges intime grænser, når de færdes online og på sociale medier. Jo tidligere vi sætter ind med redskaber til at fornemme, forstå, og respektere hinandens grænser, jo bedre ruster vi børn og unge til at forstå, hvad der er på spil, når man bygger relationer til andre, og jo bedre ruster vi dem til en virkelighed, der både er online og offline, siger Lene Stavngaard, national chef i Sex & Samfund om årets Uge Sex-tema grænser.

Undervisningsminister Merete Riisager siger om årets Uge Sex:

- Uge Sex tager igen i år et vigtigt emne op og opfordrer både elever, forældre og lærere til at tage del i debatten. En ny evaluering peger på, at der er behov for at sætte fokus på undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i grundskolen, og det arbejde er vi netop gået i gang med. Jeg glæder mig over, at forældrene også er tænkt aktivt med i årets kampagne – det er nemlig ikke kun skolens opgave at ruste børn og unge til tryghed i relationer på sociale medier og i den virkelige verden.

En ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Sex & Samfund, viser, at knapt to ud af tre danske forældre ikke føler sig klædt på til starte snakken med deres børn og unge om intime grænser og grænser på sociale medier. Samtidig frygter tre ud af fire danske forældre i nogen, i høj eller i meget høj grad, at deres barn eller teenager kan blive mobbet på sociale medier, udsat for ufrivillig billeddeling eller en seksuel krænkelse.

Under årets Uge Sex opfordrer Sex & Samfund derfor alle forældre til at være med i Den Ultimative Forældredyst - en online challenge hvor forældre kan klæde sig selv på til at starte snakken om intime grænser og sociale medier med sine børn. Se mere her: www.forældredysten.dk

Pressen er velkommen til at deltage i åbningseventet for Uge Sex.

Find mere info om Uge Sex, pressebilleder og begivenheder på: www.sexogsamfund.dk/presseugesex

Tid: 4. februar kl. 8.00-9.00

Sted: Lergravsparkens Skole, Ungarnsgade 13, 2300 København

Program:

08:00-08:05: National chef i Sex & Samfund, Lene Stavngaard byder velkommen til åbningen af Uge Sex

08:05-08:15: Undervisningsminister Merete Riisager holder tale

08:15-08:50: Pædagogisk fagmedarbejder laver øvelse med eleverne, forældrene og ministeren.

08:50-09:00: Åbningseventet afsluttes. Der sættes tid af til spørgsmål fra pressen.

FAKTA om Uge Sex

- Sex & Samfunds undervisningskampagne Uge Sex henvender sig til elever i 0.-10. klasse og på ungdomsuddannelser over hele landet.

- Med kampagnen tilbyder Sex & Samfund gratis undervisningsmaterialer, der kan støtte lærerne i at tilrettelægge og gennemføre alderssvarende sundheds- og seksualundervisning.

- Ca. 18.000 undervisere og mere end halvdelen af danske skolelever over hele landet deltager i årets Uge Sex.

Nøgleord

Kontakter

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum