Hedensted Kommune

Åbne data i Hedensted

Del

Hedensted Kommune deler nu sine data om borgere, virksomheder og bygninger med omverdenen.

www.hedenstedkortet.dk kan alle interesserede se tal for flytninger, familietyper, boligtyper, arbejdspladser, erhvervsbrancher og meget mere for perioden 2011 til 2016.

Der er naturligvis ikke tale om personfølsomme oplysninger, men oplysninger som alle altid har kunnet få blot ved at bede kommunen om det.

Samme data lægges på den nationale hjemmeside www.opendata.dk, hvor flere kommuner deler data. Også denne side er åben for alle. Her supplerer Hedensted, som den første kommune i landet, med at lægge sine økonomiske data frem. Det sker ganske enkelt i form af excel-filer med regnskaber fra perioden 2012-2015. Også andre kommunale data vil komme til at ligge på siden i almindelige fil-formater.

"Ved at lægge data åbent frem håber vi at kunne gøre det nemmere for fx iværksættere og etablerede erhverv at finde data, som kan bruges til udvikling af nye produkter og viden, fx apps. Også offentligt ansatte – både i Hedensted og i resten af landet – har løbende brug for data til at udvikle den offentlige velfærd. Det vil vi gerne hjælpe med.", fortæller borgmester Kirsten Terkilsen.

Målgruppen for Hedenstedkortet er i sagens natur mere lokalt. Ønsket er at borgere, erhvervsliv, skoler og elever bruger data til at blive klogere, men også til at stille spørgsmål om deres lokalsamfund.

Ved at se på fx typer af boliger, familier og flyttemønstre kan de 31 lokalområder få faktuel viden, som de kan bruge i arbejdet med at gøre lige netop deres lokalområde i Hedenstederne endnu mere attraktivt – både for dem, der bor der nu og for potentielle tilflyttere.

Data på Hedenstedkortet er målt i januar måned hvert år fra 2011 til 2016 og er opdelt på skoledistrikter. Kortet udbygges løbende. For øjeblikket kan man se følgende informationer:

Aldersfordeling

Civilstand

Familietyper

Statsborgerskab

Beskæftigelse

Flytninger

Boliger

Ejerforhold (boliger)

Boligstørrelse

Fordeling af brancher (virksomheder)

Antal arbejdspladser

Kontakter

Kirsten Terkilsen, Borgmester, mo. 24 49 38 20
Thomas Frank, Leder af HR & Analyse, mo. 61 60 20 48

Billeder

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22Pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23Pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l