DEASDEAS

Aberdeen Standard Investments vælger DEAS Gruppen til at overtage selskabets asset management-forretning i Norden

Del
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen

Aberdeen Standard Investments (ASI) har valgt DEAS Gruppen som den foretrukne partner til at overtage selskabets nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Samtidig har Aberdeen Standard Investments til hensigt at vælge DEAS Asset Management til at udføre asset management i Norden på vegne af deres europæiske og globale fonde.

Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments, udtaler:

”Vi er begejstrede over, at vi i partnerskab med DEAS har skabt en langsigtet løsning for vores nordiske asset management-forretninger inden for fast ejendom.”

”Vores primære fokus har været at finde en højt kvalificeret asset manager, som kan sikre fortsat høj service til kunder, der investerer i ejendomme i Norden. Derudover vil vi som en del af den tilsigtede handel indgå en aftale med DEAS om asset management af vores investeringer i Norden. Dette understøtter vores strategi om også i fremtiden at erhverve nordiske ejendomme via vores internationale ejendomsinvesteringer.”

”Efter en grundig manager selection proces med omfattende due diligence er DEAS Gruppen det oplagte valg set fra både et kunde-, kulturelt samt ejendomsperspektiv.”

Den forventede handel, forudsat godkendelse, vil resultere i, at DEAS Gruppen overtager forvaltningen af en portefølje på 132 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail og boliger med en samlet AuM på EUR 2,3 mia*.

DEAS Asset Management skal forvalte de samlede aktiviteter på i alt EUR 4,0 mia. AuM

Aberdeen Standard Investments forsætter sit engagement i Norden og vil, i forlængelse af den forventede godkendelse af handlen, fortsat investere i regionen gennem sine pan-europæiske og segment-specifikke ejendomsfonde. Aberdeen Standard Investments har derfor til hensigt at vælge DEAS Asset Management til at forvalte en samlet portefølje på EUR 1,7 mia. i Norden på vegne af deres europæiske og globale fonde.

De samlede aktiviteter for den forventede aftale med Aberdeen Standard Investment udgør således i alt EUR 4,0 mia. AuM*.

DEAS Asset Management, der er en del af DEAS Gruppen, skal forvalte de nye aktiviteter og vil dermed varetage en portefølje på i alt EUR 8,2 mia. AuM af diskretionære og nondiskretionære mandater.

De ASI-porteføljer, som er en del af den forventede transaktion, forvaltes i dag med veldefinerede investeringsstrategier og med veludviklede og gennemprøvede processer for både asset management og investering, hvor risikostyring og ESG-hensyn er fuldt integreret.

DEAS Gruppen vil træde ind på det nordiske marked og styrke sit samlede servicetilbud

Med overtagelsen af Aberdeen Standard Investments’ nordiske asset management-aktiviteter vil DEAS Gruppen for alvor træde ind på det nordiske marked. Selskabet vil således styrke det samlede full-service værditilbud på tværs af værdikæden inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Henrik Dahl Jeppesen, CEO i DEAS Gruppen, udtaler:

”DEAS Gruppens forventede overtagelse af Aberdeen Standard Investments’ asset management-aktiviteter i Norden og det fremtidige samarbejde er en konsekvens af en nordisk strategi med fokus på at forfølge vækstmuligheder på alle fire markeder.”

”Frem for alt er vores primære fokus at skabe stærke resultater for vores investorer. Vores intention er fremover at give vores investorer adgang til et stærkt pan-nordisk set-up og netværk og dermed mulighed for også at betragte Norden som ét samlet investeringsmarked i stedet for at skulle tilgå de enkelte lande separat. Og vi vil bygge på lokal ekspertise og best practice i hele Norden.”

Med den forventede overtagelse vil DEAS Gruppen byde velkommen til nye investeringsspecialister med fokus på fast ejendom og med et stort lokalt markedskendskab og solid track record på de respektive markeder.

Dermed forventer DEAS Asset Management samlet set at bestå af omkring 90 investeringsprofiler, der vil servicere lokale og internationale investorer fra otte kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

”Jeg tror på, at de bedste resultater skabes af fagligt dygtige mennesker. Vi ser frem til en spændende rejse sammen med vores nye kolleger, som er kompetente og dedikerede specialister inden for ejendomsinvestering. Sammen vil vi skabe stærke resultater for vores investorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark,” siger Henrik Dahl Jeppesen.

Færdiggørelsen af den tiltænkte transaktion er afhængig af, at ASI gennemfører konsultationer med de relevante svenske fagforeninger (Unionen, Ledarna og Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Akavia og Sveriges Arkitetker), og af at der indhentes godkendelser fra de relevante interne bestyrelser. Efter eksekvering heraf vil handlen fortsat være afhængig af standardmæssige gennemførselsbetingelser såsom indhentelse af myndigheders og andres godkendelser. Parterne forventer at kunne gennemføre transaktionen i slutningen af Q1 eller i begyndelsen af Q2 2021.

Læs mere i den vedhæftede præsentation

*Data fra 30.9.2020.

For mere information

Andrea Ward, Head of Media Relations UK & EMEA, Aberdeen Standard Investments, mobil (+44) 7876 178696

Ann Dorthe Koch, kommunikations- og marketingdirektør, DEAS, mobil (+45) 27 90 12 20

Om Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Standard Investments er en global kapitalforvalter dedikeret til at skabe langsigtet værdi for vores kunder.
Med over 1.000 investeringsspecialister administrerer vi £455,6 mia.* aktiver i hele verden. Vi har kunder i ca. 80 lande understøttet af over 40 kontorer globalt. Dette sikrer, at vi er tæt på vores kunder og de markeder, vi investerer i. (* pr. 30. juni 2020).
Vi er dedikerede, langsigtede investorer, der tror på, at teamwork og samarbejde er nøglen til at levere gentagende, stærke investeringsresultater.
Du kan tilgå Aberdeen Standard Investments mediecenter her: https://www.aberdeenstandard.com/en/media-centre

Om DEAS Gruppen

DEAS Gruppen (DEAS Holding A/S) er den ledende asset manager og ejendomsforvalter i Danmark. DEAS Asset Management A/S og DEAS A/S er selskaber i DEAS Gruppen. Vores mere end 900 ejendomsspecialister leverer alle ydelser inden for ejendomsforvaltning. Koncernen er specialiseret i asset management og ejendomsadministration. Derudover tilbydes udlejning, drift og vedligehold, bygherrerådgivning, Facility Services og offentlig-privat partnerskab (OPP). Den samlede portefølje under forvaltning udgør EUR +30 mia. AuM med ca. 2.400 ejendomme fordelt på mere end 10 mio. m2. Ca. 70.000 virksomheder og boliglejere serviceres dagligt fra kontorer i København, Aalborg og Aarhus. DEAS Gruppen ejes af Montagu Private Equity.
Se mere på www.deas.dk / www.deasgroup.com

Om DEAS Asset Management A/S

DEAS Asset Management tilbyder asset management-services inklusiv investment management, development, porteføljerådgivning, risikoanalyse mv. til danske og internationale institutionelle investorer og fonde. Den samlede portefølje under forvaltning er EUR 4,2 mia. Et dedikeret team af 24 investeringsprofessionelle forvalter mere end 350 ejendomme med fokus på såvel porteføljer som enkelte ejendomme/projekter inden for erhverv, logisk/lager og bolig. DEAS Asset Management A/S er godkendt af Finanstilsynet som forvalter af alternative investeringsfonde (FAIF) og er en del af DEAS-koncernen.
Se mere på www.deas.dkwww.deasgroup.com

Billeder

Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Download
Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments
Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments
Download
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Download

Vedhæftede filer

Information om DEAS

DEAS
DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

+45 70 30 20 20https://deas.dk

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

Mette Seifert becomes new CIO of DEAS Group26.8.2021 11:30:01 CEST | Press release

DEAS Group, consisting of DEAS A/S and DEAS Asset Management A/S, has over the last years transformed from a Danish property management company to a Nordic full-service partner to property investors. Now another important step is being taken on the journey, with the appointment of Mette Seifert as the new CIO of DEAS Group. Mette Seifert will contribute to supporting investment strategies and creating strong results for the company’s institutional investors via DEAS’ strong pan-Nordic platform and network. “I’m thrilled to have Mette join our team. She is among the very best in asset and investment management, brings international expertise and a strong track record in the Nordic property market. Mette will contribute to DEAS Group’s overall ambition to strengthen our Nordic profile and offer value to our current and future clients,” says Rikke Lykke, Group CEO of DEAS. Strong results for clients Mette Seifert is a well-known profile within the real estate industry. She contributed to

Mette Seifert bliver ny CIO for DEAS Gruppen26.8.2021 11:19:57 CEST | Pressemeddelelse

DEAS Gruppen, der består af DEAS A/S og DEAS Asset Management A/S, har de senere år gennemgået en transformation fra at være et dansk ejendomsforvaltningsselskab til at være en nordisk full-service samarbejdspartner for ejendomsinvestorer. Nu tages endnu et vigtigt skridt på rejsen med ansættelsen af Mette Seifert som ny CIO for DEAS Gruppen. Mette Seifert skal bidrage til at understøtte investeringsstrategier og skabe stærke resultater for selskabets institutionelle investorer via DEAS’ stærke pan-nordiske platform og netværk. ”Jeg er utrolig glad for at have fået Mette med på holdet. Hun er blandt de allerdygtigste inden for asset og investment management, kommer med internationale kompetencer og en virkelig stærk track record på det nordiske ejendomsmarked. Mette skal bidrage til DEAS Gruppens overordnede ambition om at styrke den nordiske profil og værditilbud til vores nuværende og kommende kunder,” siger Rikke Lykke, Group CEO i DEAS. Stærke resultater for kunderne Mette Seifert

DEAS Group strengthens its international perspective with appointment of Rikke Lykke as new Group CEO27.7.2021 07:41:03 CEST | Press release

DEAS Group, consisting of DEAS A/S and DEAS Asset Management A/S, has over the last years transformed from a Danish property management company to a Nordic full-service partner to property investors. A significant step on this journey was made earlier this year with the acquisition of Aberdeen Standard Investments’ direct Nordic real estate activities – and DEAS Group aims to continue this strategic expansion. To this end, DEAS Group’s Board of Directors is pleased to announce the appointment of Rikke Lykke as new Group CEO. Rikke Lykke will assist and accelerate the strategic development of the Group at an international level. She will join on 1 August 2021. “Rikke Lykke brings an international profile that will strengthen our senior leadership capabilities with a strong track record and expertise within professional management and investment in real estate and has excellent knowledge of Nordic and international property markets. On behalf of the Board of Directors, I welcome Rikke to

DEAS styrker sit internationale perspektiv. Rikke Lykke tiltræder som ny Group CEO for DEAS Gruppen27.7.2021 07:39:56 CEST | Pressemeddelelse

DEAS Gruppen, der består af DEAS A/S og DEAS Asset Management A/S, har de senere år gennemgået en transformation fra at være et dansk ejendomsforvaltningsselskab til at være en nordisk full-service samarbejdspartner overfor ejendomsinvestorer. Et betydningsfuldt skridt på denne rejse blev taget tidligere på året med opkøbet af Aberdeen Standard Investments nordiske aktiviteter inden for fast ejendom – og DEAS Gruppen ønsker at fortsætte denne strategiske udvikling. DEAS Gruppens bestyrelse er glade for at kunne meddele ansættelsen af Rikke Lykke som ny CEO for DEAS Gruppen. Rikke Lykke skal bistå og accelerere den strategiske udvikling af koncernen på internationalt plan. Rikke Lykke tiltræder 1. august 2021. "Rikke Lykke bibringer en international profil, som vil styrke vores øverste ledelse med internationale kompetencer og en stærk track record og ekspertise inden for management af og investering i fast ejendom, og hun besidder en stor viden om det nordiske og internationale ejendom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum