DEASDEAS

Aberdeen Standard Investments vælger DEAS Gruppen til at overtage selskabets asset management-forretning i Norden

Del
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen

Aberdeen Standard Investments (ASI) har valgt DEAS Gruppen som den foretrukne partner til at overtage selskabets nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Samtidig har Aberdeen Standard Investments til hensigt at vælge DEAS Asset Management til at udføre asset management i Norden på vegne af deres europæiske og globale fonde.

Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments, udtaler:

”Vi er begejstrede over, at vi i partnerskab med DEAS har skabt en langsigtet løsning for vores nordiske asset management-forretninger inden for fast ejendom.”

”Vores primære fokus har været at finde en højt kvalificeret asset manager, som kan sikre fortsat høj service til kunder, der investerer i ejendomme i Norden. Derudover vil vi som en del af den tilsigtede handel indgå en aftale med DEAS om asset management af vores investeringer i Norden. Dette understøtter vores strategi om også i fremtiden at erhverve nordiske ejendomme via vores internationale ejendomsinvesteringer.”

”Efter en grundig manager selection proces med omfattende due diligence er DEAS Gruppen det oplagte valg set fra både et kunde-, kulturelt samt ejendomsperspektiv.”

Den forventede handel, forudsat godkendelse, vil resultere i, at DEAS Gruppen overtager forvaltningen af en portefølje på 132 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail og boliger med en samlet AuM på EUR 2,3 mia*.

DEAS Asset Management skal forvalte de samlede aktiviteter på i alt EUR 4,0 mia. AuM

Aberdeen Standard Investments forsætter sit engagement i Norden og vil, i forlængelse af den forventede godkendelse af handlen, fortsat investere i regionen gennem sine pan-europæiske og segment-specifikke ejendomsfonde. Aberdeen Standard Investments har derfor til hensigt at vælge DEAS Asset Management til at forvalte en samlet portefølje på EUR 1,7 mia. i Norden på vegne af deres europæiske og globale fonde.

De samlede aktiviteter for den forventede aftale med Aberdeen Standard Investment udgør således i alt EUR 4,0 mia. AuM*.

DEAS Asset Management, der er en del af DEAS Gruppen, skal forvalte de nye aktiviteter og vil dermed varetage en portefølje på i alt EUR 8,2 mia. AuM af diskretionære og nondiskretionære mandater.

De ASI-porteføljer, som er en del af den forventede transaktion, forvaltes i dag med veldefinerede investeringsstrategier og med veludviklede og gennemprøvede processer for både asset management og investering, hvor risikostyring og ESG-hensyn er fuldt integreret.

DEAS Gruppen vil træde ind på det nordiske marked og styrke sit samlede servicetilbud

Med overtagelsen af Aberdeen Standard Investments’ nordiske asset management-aktiviteter vil DEAS Gruppen for alvor træde ind på det nordiske marked. Selskabet vil således styrke det samlede full-service værditilbud på tværs af værdikæden inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Henrik Dahl Jeppesen, CEO i DEAS Gruppen, udtaler:

”DEAS Gruppens forventede overtagelse af Aberdeen Standard Investments’ asset management-aktiviteter i Norden og det fremtidige samarbejde er en konsekvens af en nordisk strategi med fokus på at forfølge vækstmuligheder på alle fire markeder.”

”Frem for alt er vores primære fokus at skabe stærke resultater for vores investorer. Vores intention er fremover at give vores investorer adgang til et stærkt pan-nordisk set-up og netværk og dermed mulighed for også at betragte Norden som ét samlet investeringsmarked i stedet for at skulle tilgå de enkelte lande separat. Og vi vil bygge på lokal ekspertise og best practice i hele Norden.”

Med den forventede overtagelse vil DEAS Gruppen byde velkommen til nye investeringsspecialister med fokus på fast ejendom og med et stort lokalt markedskendskab og solid track record på de respektive markeder.

Dermed forventer DEAS Asset Management samlet set at bestå af omkring 90 investeringsprofiler, der vil servicere lokale og internationale investorer fra otte kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

”Jeg tror på, at de bedste resultater skabes af fagligt dygtige mennesker. Vi ser frem til en spændende rejse sammen med vores nye kolleger, som er kompetente og dedikerede specialister inden for ejendomsinvestering. Sammen vil vi skabe stærke resultater for vores investorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark,” siger Henrik Dahl Jeppesen.

Færdiggørelsen af den tiltænkte transaktion er afhængig af, at ASI gennemfører konsultationer med de relevante svenske fagforeninger (Unionen, Ledarna og Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Akavia og Sveriges Arkitetker), og af at der indhentes godkendelser fra de relevante interne bestyrelser. Efter eksekvering heraf vil handlen fortsat være afhængig af standardmæssige gennemførselsbetingelser såsom indhentelse af myndigheders og andres godkendelser. Parterne forventer at kunne gennemføre transaktionen i slutningen af Q1 eller i begyndelsen af Q2 2021.

Læs mere i den vedhæftede præsentation

*Data fra 30.9.2020.

For mere information

Andrea Ward, Head of Media Relations UK & EMEA, Aberdeen Standard Investments, mobil (+44) 7876 178696

Ann Dorthe Koch, kommunikations- og marketingdirektør, DEAS, mobil (+45) 27 90 12 20

Om Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Standard Investments er en global kapitalforvalter dedikeret til at skabe langsigtet værdi for vores kunder.
Med over 1.000 investeringsspecialister administrerer vi £455,6 mia.* aktiver i hele verden. Vi har kunder i ca. 80 lande understøttet af over 40 kontorer globalt. Dette sikrer, at vi er tæt på vores kunder og de markeder, vi investerer i. (* pr. 30. juni 2020).
Vi er dedikerede, langsigtede investorer, der tror på, at teamwork og samarbejde er nøglen til at levere gentagende, stærke investeringsresultater.
Du kan tilgå Aberdeen Standard Investments mediecenter her: https://www.aberdeenstandard.com/en/media-centre

Om DEAS Gruppen

DEAS Gruppen (DEAS Holding A/S) er den ledende asset manager og ejendomsforvalter i Danmark. DEAS Asset Management A/S og DEAS A/S er selskaber i DEAS Gruppen. Vores mere end 900 ejendomsspecialister leverer alle ydelser inden for ejendomsforvaltning. Koncernen er specialiseret i asset management og ejendomsadministration. Derudover tilbydes udlejning, drift og vedligehold, bygherrerådgivning, Facility Services og offentlig-privat partnerskab (OPP). Den samlede portefølje under forvaltning udgør EUR +30 mia. AuM med ca. 2.400 ejendomme fordelt på mere end 10 mio. m2. Ca. 70.000 virksomheder og boliglejere serviceres dagligt fra kontorer i København, Aalborg og Aarhus. DEAS Gruppen ejes af Montagu Private Equity.
Se mere på www.deas.dk / www.deasgroup.com

Om DEAS Asset Management A/S

DEAS Asset Management tilbyder asset management-services inklusiv investment management, development, porteføljerådgivning, risikoanalyse mv. til danske og internationale institutionelle investorer og fonde. Den samlede portefølje under forvaltning er EUR 4,2 mia. Et dedikeret team af 24 investeringsprofessionelle forvalter mere end 350 ejendomme med fokus på såvel porteføljer som enkelte ejendomme/projekter inden for erhverv, logisk/lager og bolig. DEAS Asset Management A/S er godkendt af Finanstilsynet som forvalter af alternative investeringsfonde (FAIF) og er en del af DEAS-koncernen.
Se mere på www.deas.dkwww.deasgroup.com

Billeder

Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Download
Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments
Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments
Download
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen
Download

Vedhæftede filer

Information om DEAS

DEAS
DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

+45 70 30 20 20https://deas.dk

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

Frederiksberg Boligfond og ti københavnske fonde vælger DEAS til at overtage administrationen af fondenes ejendomme22.2.2021 11:00:07 CET | Pressemeddelelse

Frederiksberg Boligfond og de ti københavnske fonde, der tilsammen ejer 29 boligejendomme med 4.500 lejligheder på Frederiksberg og i København, har valgt ejendomsforvaltningsselskabet DEAS A/S som deres fremtidige samarbejdspartner. I dag ejer de 11 fonde administrationsselskabet PrivatBo a.m.b.a. af 1993, der hidtil har administreret fondenes ejendomme. Fondene ønsker fremover at koncentrere sig om fondsarbejdet til gavn for ejendommene og beboerne. ”Vi har sat stor pris på de mange år med ejerskab af PrivatBo, men fondene ønsker at koncentrere bestyrelsesarbejdet i den enkelte fond om fondens formål fremfor at eje et administrationsselskab,” fortæller bestyrelsesformand i Frederiksberg Boligfond Flemming Brank. ”En række forhold som udviklingen inden for it og digitalisering, bæredygtighed og øget kompleksitet i lovgivning taler for at vælge en ekstern samarbejdspartner, der har den fornødne kritiske masse til at servicere fondene i en tiltagende kompleks verden.” Medarbejdere følge

The Many og DEAS Asset Management indgår strategisk og operationelt samarbejde26.1.2021 10:43:15 CET | Pressemeddelelse

Den prisvindende investeringsplatform, The Many, indgår samarbejde med DEAS Asset Management om sourcing af ejendomme til The Many’s platform, asset management samt ejendomsadministration. The Many tilbyder investeringer af institutionel kvalitet til private og har ambitioner om en stærk vækst bl.a. inden for ejendomme. ”Vi er en vækstvirksomhed med fokus på at demokratisere adgangen til ejendomsinvesteringer af høj kvalitet til private mennesker. Vi har valgt DEAS Asset Management som samarbejdspartner, fordi DEAS er en institution i sig selv inden for forvaltning af fast ejendom. DEAS er vant til at passe ekstra godt på vores alle sammens sparepenge, eftersom de sidder med de helt store mandater på vegne af pensionsselskaberne. Det stiller helt særlige krav til eksekveringskraft og performance, for vores pensionsopsparinger skal forvaltes med en udpræget grad af omhu, uden de store armbevægelser. Den profil passer bare rigtig godt til vores investeringsalternativ til helt almindelige

Sådan kan Hellebæk Klædefabrik komme til at se ud14.1.2021 12:19:35 CET | Pressemeddelelse

Visionerne for Hellebæk Klædefabrik er konkretiseret, og PensionDanmark og Velliv præsenterer nu deres bud på en helhedsplan for området med eksklusive boliger, et moderne og fremsynet kontorfællesskab, hvor der er rum til hjemmearbejdspladser og plads til både de nuværende og nye erhvervslejere, samt fællesfaciliteter og grønne områder, som kan bruges af både erhvervslejere og områdets beboere.

Udviklingen af Aalborg-bydelen Skalborg fortsætter, og 119 nye lejeboliger står snart klar14.1.2021 08:43:42 CET | Pressemeddelelse

Til foråret står CALUMs næste etape af Oasen klar på toppen af Skalborg Bakke i Aalborg, og udlejningen skydes nu i gang. De første 92 boliger i det fredfyldte og grønne område blev alle lejet ud i 2019. De sidste 119 boliger i Oasen står klar til indflytning fra 1. maj 2021. Boligerne opføres i høj arkitektonisk kvalitet, og de passer til alle behov. Med størrelser fra 48 til 120 m2 fordelt på 2, 3 eller 4 værelser egner Oasens boliger sig både til børnefamilier, unge og ældre. Fokus på det gode liv Der er tænkt over alle detaljer i Oasen, og det er, som navnet beskriver, en lille oase, man træder ind i. Den grønne gårdsplads byder bl.a. på flotte hække og eksotiske træer, og indbyder til ro og samvær med naboerne. ”Vores ambition er at skabe et fællesskab, der taler til sanserne. Den unikke beliggenhed og de bevidste valg af fællesfaciliteter gør området til en lille oase for de mange beboere, som får mere end blot et sted at bo. Og det tror vi på, er vigtigt, når boligsøgende skal v

DEAS Gruppen indgår aftale med Aberdeen Standard Investments om overtagelse af selskabets nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom8.1.2021 09:00:18 CET | Pressemeddelelse

Den 30. november blev det udmeldt, at Aberdeen Standard Investments havde valgt DEAS Gruppen til at overtage selskabets asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Aftalen er nu underskrevet, og handlen forventes afsluttet i slutningen af 1. kvartal eller begyndelsen af 2. kvartal i 2021. Forudsat endelig godkendelse er det DEAS Gruppens intention at overtage forvaltningen af en portefølje på 132 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail og boliger. Samtidig og også forudsat endelig godkendelse har Aberdeen Standard Investments valgt DEAS Asset Management til at udføre asset management på vegne af de nordiske aktiver i de pan-europæiske fonde. Handlen er fortsat afhængig af standardmæssige gennemførselsbetingelser herunder godkendelse fra finanstilsyn. For mere information Andrea Ward, Head of Media Relations UK & EMEA, Aberdeen Standard Investments, mobil (+44) 7876 178696 Ann Dorthe Koch, kommunikations- og marketingdirektør, DEAS

Udviklingen af Valby fortsætter: Nye centrale lejeboliger snart klar28.10.2020 08:19:06 CET | Pressemeddelelse

I marts 2021 står 56 nye moderne lejligheder klar på Trekronergade 124 i Valby, og udlejningen går nu i gang. Ejendommen ligger centralt i Valby, og kvaliteten er i højsædet i de nyopførte lejligheder. Trekronergade 124 rummer også 3 mindre butikker i stueplan. ”Vores ambition er at skabe gode boliger på centrale beliggenheder med et attraktivt lokalmiljø. Og så tror vi på, at trygge og behagelige rammer sikrer lejerne en bedre trivsel. Ejendommen på Trekronergade 124 er vores første boligejendom i Valby, som de seneste år har gennemgået en markant udvikling og er blevet et særdeles attraktivt sted at bosætte sig,” siger Mette Haarup, boligchef i C.W. Obel Bolig. Der er plads til alle i de nye boliger på Trekronergade 124 - både singler, par, mindre og større familier samt seniorer kan finde en passende bolig, da der her tilbydes boliger med 2-6 værelser fra 73-178 m². Alle lejlighederne har desuden privat terrasse eller altan, alt i hårde hvidevarer, gulvvarme i alle rum samt eget dep

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum