Guldborgsund KommuneGuldborgsund KommuneGuldborgsund KommuneGuldborgsund Kommune

Åbent brev: Sporarbejde afkobler en hel landsdel

Del

Tre kommuner og Greater Copenhagen beder i et åbent brev til Christiansborg om, at der hurtigst muligt findes løsninger på de lange transporttider i forbindelse med sporarbejdet på Sydbanen.

Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner samt Greater Copenhagen peger i et åbent brev til transportminister Ole Birk Olesen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Folketingets Transportudvalg på, at en hel landsdel bogstaveligt talt kobles af et sammenhængende Danmark, når sporarbejdet på Sydbanen for alvor går i gang i slutningen af marts måned.

Fra 25. marts betyder det nemlig, at der indsættes togbusser, der eksempelvis øger transporttiden på rejsen København – Nykøbing Falster med to timer, så den samlede transporttid pr. dag bliver 5 timer og 14 minutter. Det er fuldstændigt uholdbart for landsdelen og i særdeleshed for pendlerne, der i en periode på knap tre år skal forholde sig til en væsentlig øget transporttid på grund af forskellige sporarbejder, skriver de tre kommuner og Greater Copenhagen i brevet.

Resultatet bliver en flugt fra den kollektive trafik til personbilen, hvilket giver to problemer; øget trængsel på motorvejen til og fra KBH, samt at pendlerne med stor sandsynlighed ikke umiddelbart vender tilbage til den kollektive trafik.

De tre kommuner og Greater Copenhagen anmoder derfor i et brev til landspolitikerne om, at der hurtigst muligt findes alternative løsninger, som kan imødekomme udfordringen.

Brevet er vedhæftet.

Kontaktoplysninger:

Formand for Greater Copenhagen Frank Jensen, tlf.: 3147 9497
Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder, tlf.: 2518 0390
Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed, tlf.: 2278 3455
Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen, tlf.: 2324 9180

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum