Aalborg Universitet

AAU til politikere: Her er 12 forslag til grøn forskning

Del

Et katalog med ideer til udvikling af klimatiltag er Aalborg Universitets indspark i debatten om forskningens rolle i den grønne omstilling.

Et idekatalog med 12 forslag til forskning i klimatiltag og grøn omstilling. Det er, hvad Aalborg Universitet (AAU) har udarbejdet som svar på, at regeringen har øremærket en milliard til grøn forskning. Formålet med pengene er bl.a. at nå regeringens mål om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent frem mod år 2030.

AAU’s idekatalog er desuden en reaktion på, at en række folketingsmedlemmer valgt i Nordjylland efterlyste grønne initiativer ved den årlige åbningsdebat på dagbladet Nordjyske.

- Universiteterne og vores evne til at udvikle nye teknologier spiller en altafgørende rolle for, at Danmark kan nå i mål med den grønne omstilling. Derfor er det vigtigt, at vi kommer på banen med forslag til, hvordan klima-, ressource- og miljøproblematikker kan løses. Med idekataloget giver vi et indspark til, hvilke forskningsområder politikerne kan vælge satse på, siger rektor på AAU Per Michael Johansen.

Han understreger, at idekataloget kun repræsenterer et lille udpluk af den forskning i klimatiltag og grøn omstilling, som forskere på AAU bedriver.

I alt fire områder er medtaget i idekataloget med hver tre forslag til mulige forskningsprojekter. Det er transport, byggeri, energisystemet og samspillet mellem borgerne og grønne tiltag. Blandt forslagene er alternative brændstoffer til fly, skibe og anden tung transport, udvikling af byggematerialer med mindre klimabelastning, udnyttelse af energi fra datacentre og forskning i sociale barrierer for grøn omstilling.

- På Aalborg Universitet er det naturligt både for studerende og for forskere at samarbejde med partnere uden for universitetet om at løse konkrete problemstillinger. Det giver os en særlig position, som vi gerne sætte i spil i forhold til at udvikle klimatiltag og grønne teknologier, siger Per Michael Johansen.

AAU har sendt idekataloget til de 19 nordjyske folketingsmedlemmer og håber, at det kan bidrage til den politiske debat om, hvilken rolle forskningen kan og skal spille i den grønne omstilling.

Download idekataloget på https://www.aau.dk/digitalAssets/663/663849_aau_idekatalog.pdf

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Anette Marcher, tlf. 21 20 02 41, e-mail ama@adm.aau.dk

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2018 over 20.000 studerende og godt 3.800 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum