Aalborg Universitet

AAU-studerende vinder igen specialepris

Del

Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm fra kommunikation og digitale medier på Aalborg Universitet i København løb med førstepladsen, da Kommunikationsforum kårede Danmarks bedste kommunikationsspeciale. - De demonstrerer en imponerede indsigt, lød det fra juryen.

Lone Lindstøm (tv) og Katrine Ytzen Hermansen vandt dette års specialepris.
Lone Lindstøm (tv) og Katrine Ytzen Hermansen vandt dette års specialepris.

For tredje år i træk var det studerende fra kommunikation og digitale medier på Aalborg Universitet (AAU), der løb med prisen for Danmarks bedste kommunikationsspeciale i Kommunikationsforums (Kforum) årlige, landsdækkende konkurrence. 77 specialer var i år med i kapløbet, men i sidste ende var det Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm fra kommunikation og digitale medier på AAU i København, der kunne træde op på podiet i Kforums lokaler og modtage førstepladsen og en check på 10.000 kr.

- Det er en stor anerkendelse, og vi er glade for, at vi ikke er de eneste i verden, der synes, at vores sprognørdede speciale er et godt og vigtigt stykke arbejde, siger de to prisvindere.

Flygtninge omtales som et naturfænomen

I det aktuelle speciale, der har titlen ”NGO i en brydningstid”, ser Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm nærmere på den danske flygtningedebat og har i den forbindelse lavet en omfattende analyse af den aktuelle flygtningediskurs og sammenlignet den med diskursen i lignende flygtningesituationer i 1945 og 1992.

- Vi har fundet frem til, at flygtninge bliver omtalt som naturfænomener - som bølger og strømme, der kommer væltende og oversvømmer. Fremstillingen skaber en forståelse af flygtningene som noget overvældende – noget, man skal værne sig mod, og gør det vanskeligt at skabe en relation til de mennesker, det handler om. Det er ikke nødvendigvis noget, vi lægger mærke til i hverdagen, men problemet kan være, at i stedet for at ty til medmenneskelige handlinger bygger vi værn og dæmninger eller "sætter en prop i", som statsminister Lars Løkke Rasmussen udtrykte det i forbindelse med indførelsen af den midlertidige grænsekontrol, forklarer Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm.

Ud over flygtningedebat var det emner lige fra bl.a. terror til konfirmationstaler og modebloggere, kandidatstuderende på landets kommunikationsuddannelser i 2016 beskæftigede sig med. Juryen var dog ikke i tvivl om, at Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm viste et særligt engagement. I deres begrundelse for at kåre de to til vindere, lød det: ”De (Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm, red.) demonstrerer en imponerende indsigt, selvom de har givet sig i kast med svært tilgængelige teorier. Deres speciale er på mange måder eksemplarisk.”

Fakta:
- Kforum har uddelt specialeprisen siden 2012
- Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm har læst kommunikation og digitale medier på AAU København
- Deres vejleder på specialet var postdoc Mette Marie Roslyng
- Læs specialet ”NGO i en brydningstid”

Kontakter

Katrine Ytzen Hermansen, e-mail: katrineytzen@gmail.com
Lone Lindstrøm, e-mail: lonelindstrom@gmail.com

Billeder

Lone Lindstøm (tv) og Katrine Ytzen Hermansen vandt dette års specialepris.
Lone Lindstøm (tv) og Katrine Ytzen Hermansen vandt dette års specialepris.
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum