Aalborg Universitet

AAU-professor modtager prestigefyldt, europæisk forskningspris

1.6.2017 16:00 | Aalborg Universitet

Del

Professor Jaan Valsiner fra Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet har modtaget den europæiske forskningspris Hans Kilian-prisen på 80.000 euro. Prisen modtager han for sit livslange bidrag til forskning i komplekse, kulturelt medierede psykologiske processer.

Siden 2013 har professor Jaan Valsiner stået i spidsen for Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet (AAU). Her har han – ligesom han tidligere også har gjort som professor på Clark University i Worchester i USA – beskæftiget sig med at udvikle metoder til at forstå forandringer i menneskelig praksis, som er knyttet til en stadig mere global, urbaniseret og kompleks verden. Denne livslange indsats for forskning i de meget komplekse, kulturelt medierede psykologiske processer har han netop modtaget den prestigefyldte, europæiske forskningspris Hans Kilian-prisen på 80.000 euro for. Det skete ved en prisuddeling på Ruhr-Universität Bochum i Tyskland.

- Det er en dejlig anerkendelse af min forskning, siger Jaan Valsiner og fortsætter:

- Men det virkelige arbejde med at gøre kulturpsykologien brugbar ligger stadig foran os. Tegn og dermed semiotikken er basal for alle mennesker og derfor også central for opbygningen af en hvilken som helst form for samfund. Det er derfor, dette forskningsområde er så vigtigt.

Fakta:
- I 2013 modtog Aalborg Universitet 20 mio. kr. i støtte fra Danmarks Grundforskningsfond til at etablere et femårigt Niels Bohr-professorat i kulturpsykologi på Institut for Kommunikation

- I den forbindelse blev Jaan Valsiner, som dengang var professor på Clark University i Worchester i USA, ansat

Han er i dag leder af Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet

Om Hans Kilian-prisen
Hans Kilian-prisen hædrer forskere, hvis fremragende videnskabelige resultater giver et dybere indblik i menneskehedens historiske og kulturelle eksistens og den foranderlige menneskelige psyke. Med sine 80.000 euro er Hans Kilian-prisen en af de bedst præmierede videnskabelige priser i Europa. Den uddeles hvert andet år og blev først gang uddelt i 2011.

Foto: Jaan Valsiner (i midten) modtager Hans Kilian-prisen. Fotograf: Sven Lorenz

Kontakter

Jaan Valsiner på tlf.: 52 68 63 81 eller på e-mail: jvalsiner@hum.aau.dk.

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

50 år 16. august 2017: Forskningschef Ruut Peuhkuri, Heksehøjen 5B, 4700 Næstved10.8.2017 11:23pressemeddelelse

Når Ruut Peuhkuri skal rense hovedet eller samle tankerne, er det bedste hun ved at cykle langs markerne på de små landeveje. Derfor springer hun flere gange om ugen på racercyklen i sit hjem i Næstved og cykler de 45 km til Køge St., hvorfra hun tager S-toget videre til Aalborg Universitet i Sydhavnen i København. Her har hun det seneste år været forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med ansvar for afdelingen Byggeteknik og Proces. Forskere søger hele tiden ny viden og denne viden findes især i mødet mellem de traditionelle forskningsdiscipliner og erhverv, mener Ruut Peuhkuri. Derfor er hendes ambition som forskningschef bl.a. at styrke samarbejdet mellem anvendt forskning på internationalt plan og den danske byggebranche. Ruut Peuhkuri er uddannet civilingeniør, har en ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og er ekspert i bygningsfysik. Hendes forskning har især handlet om fugt i klimaskærmen, og hun har specialiseret sig i fugtdynamik og samspillet mellem

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum