Aalborg Universitet

AAU-professor modtager prestigefyldt, europæisk forskningspris

Del

Professor Jaan Valsiner fra Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet har modtaget den europæiske forskningspris Hans Kilian-prisen på 80.000 euro. Prisen modtager han for sit livslange bidrag til forskning i komplekse, kulturelt medierede psykologiske processer.

Siden 2013 har professor Jaan Valsiner stået i spidsen for Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet (AAU). Her har han – ligesom han tidligere også har gjort som professor på Clark University i Worchester i USA – beskæftiget sig med at udvikle metoder til at forstå forandringer i menneskelig praksis, som er knyttet til en stadig mere global, urbaniseret og kompleks verden. Denne livslange indsats for forskning i de meget komplekse, kulturelt medierede psykologiske processer har han netop modtaget den prestigefyldte, europæiske forskningspris Hans Kilian-prisen på 80.000 euro for. Det skete ved en prisuddeling på Ruhr-Universität Bochum i Tyskland.

- Det er en dejlig anerkendelse af min forskning, siger Jaan Valsiner og fortsætter:

- Men det virkelige arbejde med at gøre kulturpsykologien brugbar ligger stadig foran os. Tegn og dermed semiotikken er basal for alle mennesker og derfor også central for opbygningen af en hvilken som helst form for samfund. Det er derfor, dette forskningsområde er så vigtigt.

Fakta:
- I 2013 modtog Aalborg Universitet 20 mio. kr. i støtte fra Danmarks Grundforskningsfond til at etablere et femårigt Niels Bohr-professorat i kulturpsykologi på Institut for Kommunikation

- I den forbindelse blev Jaan Valsiner, som dengang var professor på Clark University i Worchester i USA, ansat

Han er i dag leder af Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet

Om Hans Kilian-prisen
Hans Kilian-prisen hædrer forskere, hvis fremragende videnskabelige resultater giver et dybere indblik i menneskehedens historiske og kulturelle eksistens og den foranderlige menneskelige psyke. Med sine 80.000 euro er Hans Kilian-prisen en af de bedst præmierede videnskabelige priser i Europa. Den uddeles hvert andet år og blev først gang uddelt i 2011.

Foto: Jaan Valsiner (i midten) modtager Hans Kilian-prisen. Fotograf: Sven Lorenz

Kontakter

Jaan Valsiner på tlf.: 52 68 63 81 eller på e-mail: jvalsiner@hum.aau.dk.

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum