Aalborg Universitet

AAU oplever igen stigning i ansøgninger trods fald på landsplan

Del

Omkring 7,8 procent flere kvote 2-ansøgninger har Aalborg Universitet fået i år i modsætning til et fald på 3 procent på landsplan. Stigningen ses især på uddannelser på universitetets campus i Aalborg.

For anden gang i træk oplever Aalborg Universitet (AAU) en stigning i antallet af ansøgere til universitetets bachelor- og professionsuddannelser på trods af et fald i søgningen på landsplan. Mens der i år var næsten 1.500 – eller 3 procent – færre, som søgte ind på de videregående uddannelser via kvote 2, har AAU modtaget mindst 645 kvote 2-ansøgninger flere end sidste år. Det svarer til en stigning på 7,8 procent.

I alt har AAU modtaget næsten 9.000 kvote 2-ansøgninger Det tal kan dog stadig ændre sig, da de sidste ansøgninger ikke er indlæst i systemet endnu.

Stigningen gør sig også gældende for 1. prioritetsansøgninger. Her har AAU fået 2.680 mod 2.561 i 2017, hvilket er en stigning på godt 4,6 procent. 1. prioritetsansøgningerne udgør som tidligere år omkring 30 procent at det samlede antal ansøgninger.

Det er især studier med adgangsbegrænsning, som tiltrækker mange kvote 2-ansøgninger, herunder medicin, jura, psykologi og socialrådgiveruddannelsen.

Samlet set er det især uddannelser på universitetets campus i Aalborg, som oplever stigninger i ansøgertallet. 2.219 ansøgere har haft et studie i Aalborg som deres førsteprioritet, hvilket er 140 flere end sidste år.

Stigningen i antallet af 1. prioritetsansøgninger ses på alle universitetets hovedområder undtagen det ingeniør- og naturvidenskabelige område, som har registreret et mindre fald. En stor del af ansøgningerne til ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser kommer normalt først i kvote 1, hvor der er ansøgningsfrist 5. juli.

AAU-uddannelser med flest 1. prioritetsansøgninger i kvote 2:

Medicin                               252

Psykologi                             226

Socialrådgiver                    171

Jura                                     146

Erhvervsøkonomi               127

Nøgleord

Kontakter

Prorektor Inger Askehave, tlf. 27 87 98 29, e-mail prorektor@aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2016 over 20.000 studerende og godt 3.500 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum