Aalborg Universitet

AAU-forsker opnår kæmpe hæder i Kina

Del

En af verdens bedste unge kinesiske forskere sidder på Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet. Lu Chens ph.d.-afhandling er netop blevet kåret som en af de 10 bedste afhandlinger i Computer Science i Kina i 2017.

Lu Chen (anden fra venstre) fra AAU modtager prisen som en af Kinas 10 bedste dataloger
Lu Chen (anden fra venstre) fra AAU modtager prisen som en af Kinas 10 bedste dataloger

- Vi er særdeles stolte på vegne af vores kollega, der modtager så stor en hæder. Det viser, at Lu Chen er blandt verdens absolutte elite og at AAU kan tiltrække talenter fra det allerhøjeste niveau af det internationale forskningsmiljø, siger professor Christian S. Jensen, der arbejder med Lu Chen på AAU.

I oktober 2017 flyttede Lu Chen til Aalborg for at fortsætte sin forskning på Institut for Datalogi på AAU efter at have afleveret sin ph.d.-afhandling ved Zhejiang University i Kina og efter et år som postdoc ved Nanyang Technological University i Singapore. China Computer Federation har nu kåret afhandlingen som en af de 10 bedste i Computer Science i hele Kina i 2017 – en stor bedrift i et land med over 2500 universiteter og et hav af forskere på højt niveau.

- Aalborg Universitet har en fremragende forskergruppe i datalogi, og jeg har allerede lært meget af mine nye kolleger. Som adjunkt på AAU har jeg fået en fantastisk mulighed for at arbejde med verdensklasseforskere og en perfekt platform for min forskning, siger Lu Chen, der nu fortsætter sin forskning i databaser på AAU’s Institut for Datalogi.

Afgørende at tiltrække talenter

I begyndelsen af februar var Lu Chen i Kina for at modtage prisen ved en ceremoni arrangeret af China Computer Federation. Ud over at være en stor personlig hæder for Lu Chen, så betyder det også meget for AAU, hvor Lu Chen forsker i databaser.

- Med alt hvad der sker inden for digitalisering, så er det ekstra vigtigt at Danmark og AAU kan tiltrække internationale forskertalenter i verdensklasse inden for Big Data. Lu Chen er et stort talent, og vi er stolte af at få bekræftet, at vi lige har ansat en af Kinas allerbedste unge dataloger, siger professor Christian S. Jensen, der arbejder sammen med Lu Chen på AAU’s Institut for Datalogi.

Nøgleord

Kontakter

Lu Chen, Adjunkt på Institut for Datalogi, AAU, luchen@cs.aau.dk

Christian S. Jensen, Professor på Institut for Datalogi, AAU, 2014 5250, csj@cs.aau.dk

Hiva Ahmadi, pressekontakt, AAU, 22 20 68 69, hiah@adm.aau.dk

Billeder

Lu Chen (anden fra venstre) fra AAU modtager prisen som en af Kinas 10 bedste dataloger
Lu Chen (anden fra venstre) fra AAU modtager prisen som en af Kinas 10 bedste dataloger
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum