Aalborg Universitet

AAU-forsker modtager EliteForsk-rejsestipendium

Del

Litteraturforsker Martin Gregersen fra Aalborg Universitet modtager i dag et EliteForsk-rejsestipendium på 200.000 kr. ved en ceremoni på Glyptoteket. Pengene vil han bruge på et forskningsophold i USA, hvor han vil arbejde med nogle af tidens største økokritiske tænkere.

Martin Gregersen, cand.mag. og ph.d.-studerende på Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet, modtager et af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejsestipendier på 200.000 kr. Rejsestipendiet bliver overrakt af HKH Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ved et arrangement på Glyptoteket i dag.

Martin Gregersen, født i 1988, er opvokset i Hurup i Thy og blev student fra Struer Gymnasium i 2007. Han er siden blevet uddannet cand.mag. i dansk og anvendt filosofi fra Aalborg Universitet.

Martin Gregersen har siden november 2015 været ph.d.-studerende i litteraturvidenskab og forsker i natur, økologi og klimakrise i dansk litteratur. I den forbindelsearbejder han på at gentænke og udvikle økokritikkens fundament i en større idé-, social- og litteraturhistorisk sammenhæng. Martin Gregersen er samtidig forfatter til tre bøger, senest ”Den materielle drejning. Natur, teknologi og krop i (nyere) dansk litteratur” fra 2016, som han har skrevet sammen med Tobias Skiveren, og er derudover litteraturanmelder på Kristeligt Dagblad.

Martin Gregersen vil bruge sit rejsestipendium på et ophold i USA næste år, hvor han bl.a. vil få mulighed for at diskutere sin forskning med nogle af tidens mest anerkendte økokritiske tænkere som Stacy Alaimo fra University of Texas og Timothy Morton fra Rice University.

Kontakter

Martin Gregersen på tlf.: 26 70 67 46 og e-mail: mgregersen@cgs.aau.dk

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum