Aalborg Universitet

AAU bedste nordiske universitet på ny rangliste

Del

Aalborg Universitet er på fire år sprunget fra en placering som nummer 71 til 23.-pladsen på Times Higher Educations rangliste for yngre universiteter.

Aalborg Universitet (AAU) placerer sig som det bedste universitet i Norden på en ny verdensomspændende rangliste over yngre universiteter. AAU indtager 23.-pladsen på listen, mens det næstbedste nordiske universitet, Aalto Universitet i Finland, er nummer 27.

Ranglisten, som omfatter 200 universiteter under 50 år gamle, er udarbejdet af den internationale rankingorganisation Times Higher Education (THE). De seneste år har AAU taget flere store spring op af listen – fra nummer 71 i 2013 til nummer 23 i år.

Rektor Per Michael Johansen glæder sig over den høje placering.

- Det er en stor anerkendelse til forskere og medarbejdere på AAU, som i mange år ambitiøst har arbejdet med at højne kvaliteten af vores uddannelser og forskningsproduktion. Jeg er overbevist om, at placeringen ikke kun skyldes, at vi har nogle utrolig stærke fagmiljøer inden for de tekniske og naturvidenskabelige fagområder, men at vi også markerer os på områder som medicin, samfundsvidenskab og humaniora, siger Per Michael Johansen.

Universiteterne på THE-ranglisten for yngre universiteter bliver bedømt på deres undervisning, forskermiljø, internationalt udsyn og videndeling. Listen toppes for tredje år i træk af den schweiziske École Polytechnique Fédérale i Lausanne efterfulgt af fire asiatiske universiteter i Hongkong, Singapore og Sydkorea.

Nøgleord

Kontakter

Strategisk rådgiver Bo Jeppesen, tlf. 6140 4061, e-mail boje@adm.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2016 over 20.000 studerende og godt 3.500 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum