Aarhus Universitet

Aarhus Universitet indvier sit nye iværksætterhus

Del

Onsdag den 5. februar kl. 15-17 åbner Aarhus Universitet officielt ’The Kitchen’ – byens nye kraftværk for iværksætteri, som får til huse i det tidligere Kommunehospitals centralkøkken.

Når dørene åbnes, sker det via snor i loftet, og der er hvide og gule klinker på både gulve og vægge, for her var der hospitalskøkken i mange år. Nu fyldes huset med iværksættere, studerende, forskere og erhvervsfolk. Huset, som officielt åbnes 5. februar, er et af de første initiativer i ”Universitetsbyen”. Åbningen er samtidig tiltrædelsesreception for Aarhus Universitets nye erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen, som kommer til at stå i spidsen for Aarhus Universitets erhvervssamarbejde og The Kitchen.

”The Kitchen lægger på en helt ny måde op til at skabe tværfaglige samarbejder mellem studerende, forskere og eksterne parter. Vi kommer i huset til at forbinde ny viden med forretning og styrke forskningens gavn for samfundet,” siger Lone Ryg Olsen.

The Kitchen er første del af en række tiltag, der skal styrke iværksætteri og entreprenørskab, hvor forskere og studerende parres med kommuner, SMV’er, store virksomheder og hele iværksætterøkosystemet. Inspirationen kommer fra de amerikanske campusmiljøer, hvor virksomheder bor side om side med iværksættere og forskere. Siden 2018 har Region Midtjylland, Færchfonden, Grundfos, Insilo, Incuba, Aarhus Kommune og Aarhus Universitet deltaget i MIT REAP programmet i Boston for at styrke iværksætteri og entreprenørskab i regionen.

Tæt på midtbyen – tæt på universitetet og ikke langt ud til en karriere i erhvervslivet

Universitetet ønsker at skabe gode rammer for at sætte den nyeste viden i spil, og samtidig skabe et centralt sted på Aarhus Universitet, der åbner op mod byen. Det sker i høj grad med The Kitchen.

”Det er en drøm for universitetet at få sådan et hus, som både er tæt på campus og forskningsmiljøerne og samtidig fem minutters gang fra det centrale Aarhus. Vi får de bedste betingelser for at invitere omverdenen ind og samtidig skabe flere virksomheder med udgangspunkt i Aarhus Universitet. Med de mange gode initiativer i huset kommer endnu flere studerende og forskere til at se iværksætteri som en mulig karrierevej,” fortæller Lone Ryg Olsen.

Mere plads til iværksætterne og forskerne

En stor del af Aarhus Universitets iværksættere har indtil nu været placeret i den nordligste ende af campus på Katrinebjerg. Jakob Søndergaard er leder af AU Incubator, som står for studenteriværksætteri. Han og iværksætterne glæder sig til at få mere plads:  

”I The Kitchen kommer der til at være flyverpladser til eksterne virksomheder, kontorer til studerende og forskere samt masser af muligheder for at afholde undervisning og arrangementer med relation til iværksætteri. I dag har vi mere end 143 studerende og 50 forskere tilknyttet huset, men vi forventer, tallet vil stige med denne satsning.”.

Mere end kontorfællesskab og ”Løvens hule”

Der bliver også plads til ”Akademisk Entreprenørskab”, som tilbyder rådgivning til forskere, der vil skabe virksomheder og vækst, eller på anden måde bringe deres forskning i spil i samfundet. Anne Sofie Dahlmann, leder af initiativet, understreger, at det er vigtigt for at skabe en naturlig forankring i universitetets forskning:

”The Kitchen er mere end et kontorfællesskab, eller det man møder i ’Løvens hule’. Miljøet bliver unikt, fordi iværksætteri nu mere end nogensinde har rødderne plantet i forskningsmiljøerne. Det gør, at vejen til karriere eller egen virksomhed bliver kortere for ph.d.er og postdocs.”

Når The Kitchen åbner den 5. februar bliver der fuldt hus med mere end 200 gæster. Blandt talerne er rektor Brian Bech Nielsen, borgmester Jacob Bundsgaard, regionsrådsformand Anders Kühnau, Vice President Lars Aagaard fra Grundfos og erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen. Ønsker du som presse at deltage i åbningen, så send en mail til erhvervsstab@au.dk

 

FAKTA

  • The Kitchen har 3300 m2 at boltre sig på
  • Huset er skabt i centralkøkkenet i det tidligere kommunehospital i Aarhus og har beholdt meget af stemningen herfra
  • Universitetsbyen er navnet på Aarhus Universitets nye campusområde på det tidligere Kommunehospitals område
  • The Kitchen kommer til at indeholde en kaffebar (CleverCoffee), åbne Work Spaces, kontorer til studerende og forskere indskrevet i programmer ved AU Incubator eller Akademisk Entreprenørskab
  • The Kitchen har mødelokaler, kontorer, fotolab og lydstudie til brug for iværksættere og spin-outs fra AU.
  • The Kitchen er åbent for byens borgere, iværksætterøkosystemet og kommer til at danne ramme om åbne arrangementer, talks, crash courses og meget mere
  • Inspirationen kommer bl.a. fra MIT (Massachusetts Institute of Technology)
  • Følg med i nyheder fra og aktiviteter i The Kitchen på www.thekitchen.io, når huset åbner den 5. februar.

Nøgleord

Kontakter

Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør, Aarhus Universitet, 20 76 76 79, lro@au.dk

Jakob Søndergaard, leder af AU Incubator (Studentervæksthus), 60 60 52 80, jas@au.dk

Anne Sofie Dahlmann, leder af Akademisk Entreprenørskab (Forskerrådgivning), 21 52 55 39, asb@au.dk

Information om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

8715 0000http://www.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum