Aarhus Universitet åbner nye ingeniøruddannelser i Herning
Som en del af en større satsning åbner Aarhus Universitet to nye ingeniøruddannelser i Herning med studiestart allerede til sommer 2019.

To nye diplomingeniøruddannelser i henholdsvis elektrisk energiteknologi og maskinteknik er netop blevet godkendt af Danmarks Akkrediteringsinstitution til at åbne i Herning allerede til sommer.
Begge uddannelser hører under Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og placeres på Campus Herning, som i forvejen huser fire diplomingeniøruddannelser og en civilingeniøroverbygning (kandidat).
”Vi har en klar ambition om at styrke uddannelsesudbuddet uden for Østjylland markant. Vi er i tæt dialog med det lokale erhvervsliv, og vores udvidelse i Herning skal være med til at sikre et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret udbud af ingeniører i Vestdanmark. Vi ved, at vores dimittender bidrager signifikant til jobskabelse og vækst i produktivitet, og dette er derfor en god nyhed ikke bare for Herning, men for hele landet,” siger Conni Simonsen, direktør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.
Der er plads til 30 studerende på hver af uddannelserne, som åbner for ansøgere d. 1. februar 2019.
Kan regionalisering af uddannelser få flere til at læse til ingeniør?
LÆS ARTIKLEN om Jacob Bechmann Pedersen fra landsbyen Uhre, der nu læser til elektronikingeniør i Herning
Fokus på bæredygtighed i uddannelser
De to nye uddannelser får et særligt fokus på bæredygtighed, og de studerende skal specialisere sig i at arbejde med teknologier, der er centrale for at løse nogle af samfundets store udfordringer omkring grøn energi og smart produktion.
”Som universitet kan vi få væsentlig indflydelse på de kommende års transformation af samfundet ved at uddanne ingeniører, som kan sætte bæredygtig vækst, intelligent produktion og energiforsyning højt på dagsordenen,” siger Conni Simonsen.
Manglen på ingeniører i Vestdanmark vil i de kommende år vokse markant, og diplomingeniører fra Aarhus Universitet har i dag en ledighed på under to procent.
Nyt Engineering Hub på tegnebrættet
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet planlægger i forbindelse med udvidelsen i Herning at åbne et såkaldt Engineering Hub. Her er det tanken, at virksomheder, forskere og studerende skal arbejde tæt sammen omkring udvikling af ny teknologi.
”Vi bygger virksomhedssamarbejde ind i vores diplomingeniøruddannelser allerede på første semester. På den måde får de studerende et førstehåndskendskab til erhvervslivets innovationsbehov, og virksomhederne får adgang til ny viden,” siger Conni Simonsen.
Det nye Engineering Hub bliver etableret inden 2020 med et særligt fokus på digitalisering af industriel produktion.
Anders Frederiksen er institutleder for Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus BSS, der er lokaliseret ved universitetets campus i Herning. Han glæder sig til at udvide samarbejdet med Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og styrke det ingeniørfaglige studiemiljø i byen.
”Det giver nogle interessante muligheder for at skabe synergieffekter mellem de forretningsorienterede og de tekniske ingeniøruddannelser, som kan komme de studerende til gavn. Vi har vi en lang tradition for tæt samarbejde med det omgivende erhvervsliv, og med de nye ingeniøruddannelser inden for maskinteknik og energiteknologi kan vi henvende os relevant til flere virksomheder i nye brancher,” siger han.
Glad borgmester
Borgmesteren i Herning, Lars Krarup (V) er glad for nyheden om universitetets nye uddannelsestilbud i byen.
”Det er et stort plus for vores kommune og egn, at vi får flere studerende, og det er et stort plus for vores virksomheder, at vi kan løfte uddannelsessammensætningen i landsdelen med flere ingeniører,” siger han.
YDERLIGERE INFORMATION
Conni Simonsen, direktør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Billeder
Links
Information om Aarhus Universitet: Science and Technology
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology
Fødevareaffald bliver genanvendt19.2.2019 10:45:31 | Pressemeddelelse
Fødevareindustrien er god til at anvende fødevareaffald på forskellige måder, så det, der rent faktisk går til spilde, er begrænset. Det gælder især for animalske produkter. Det viser en ny rapport fra Aarhus Universitet.
Smag med alle sanser, når Michelin-stjernerne overrækkes i Aarhus12.2.2019 19:23:50 | Pressemeddelelse
Aarhus kommer til at syde og koge, når de nordiske Michelin-stjerner uddeles i Musikhuset mandag 18. februar. Det er første gang, The MICHELIN Guide Nordic countries Awards finder sted uden for en hovedstad, og gastronomien fejres i flere dage op til uddelingen. Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.
Nyt forskningsprojekt går på jagt efter antibiotika i Danmarks nationalparker9.2.2019 06:02:00 | Pressemeddelelse
Om 20-30 år vil bakterieresistens være så stort et problem, at det vil kræve flere menneskeliv end kræft – selv i den vestlige verden. Sådan lyder den dystre profeti fra verdenssundhedsorganisationen WHO, der slår på tromme for, at der derfor gøres en aktiv, målrettet indsats for at finde ny antibiotika. En forsker fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har fået en idé, der kan hjælpe med netop dette, kolossale problem.
Nyt forskningsprojekt skal sikre rendyrket økologi7.2.2019 16:00:00 | Pressemeddelelse
Det kan være en fin idé at købe økologisk, men du kan ikke være sikker på, at , at den vare, du køber, er produceret 100 pct. økologisk. Det skal et nyt, stort EU-projekt råde bod på ved at gøre økologiske jordbrug mere økologiske.
Dansk miljøingeniør skal hjælpe Kina i mål med 100 pct. grøn strøm4.2.2019 10:10:25 | Pressemeddelelse
Danmark har længe været med helt fremme, når det gælder bæredygtige og vedvarende energikilder og deres systemintegration. Derfor skal dansk energiforskning nu hjælpe Kina med at planlægge sin transformation til 100 pct. vedvarende energi.
CONCORDIUM FOUNDATION STØTTER NYT AU-CENTER MED 50 MIO. KR TIL FRI FORSKNING I BEDRE BLOCKCHAIN-TEKNOLOGI1.2.2019 05:00:00 | Pressemeddelelse
Den 1. februar åbner Concordium Blockchain Research Center på Aarhus Universitet. Centret skal forske i blockchain-teknologi med fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og generel anvendelighed. Det er støttet af Concordium Foundation med 50 millioner kroner over fem år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum