Astma-Allergi Danmark

Aarhus testes for allergi i dag

Del

I anledning af Verdens Astmadag og startskuddet for kampagnen ’Snot or not’ tester Astma-Allergi Danmark sammen med Allergi Center Vest i dag aarhusianerne for allergi.

Med fokus på høfeber, pollenallergi og astma tester Astma-Allergi Danmark sammen med Allergi Center Vest fra Aarhus Universitetshospital i dag aarhusianerne for allergi. Det sker på Verdens Astmadag og samtidig med startskuddet for Astma-Allergi Danmarks kampagne Snot or not, der skal oplyse om sammenhængen mellem høfeber og astma.

Med priktest af danskerne vil Astma-Allergi Danmark og Allergi Center Vest vise, at pollenallergi skal tages alvorligt, så høfeber og astma ikke forhindrer én i et aktivt liv. Hver tredje med høfeber har nemlig også astma, og ifølge vicedirektør Anne Holm Hansen fra Astma-Allergi Danmark, er det vigtigt at gøre opmærksom på sammenhængen, så man kan få konsulteret lægen, og symptomerne kan blive udredt.

- Sammenhængen mellem høfeber og astma er desværre ret udbredt, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på. Derfor inviteres aarhusianerne i dag indenfor til en priktest og måling af deres lungefunktion. Hvis det er nødvendigt, skal vi jo have sat gang i den rigtige behandling, så de kan få en bedre og mere aktiv hverdag igen, siger Anne Holm Hansen.

Landsdækkende kampagne

Af samme årsag starter foreningen samtidig deres landsdækkende kampagne ’Snot or not’, der netop skal gøre opmærksom på sammenhængen mellem høfeber og astma.

- Sammen med Allergi Center Vest giver vi i dag aarhusianerne en god mulighed for nemt at blive testet for høfeber og astma samt at få rådgivning, hvis man har spørgsmål. Med Astma-Allergi Danmarks Snot or not-kampagne rulles budskabet om sammenhængen mellem høfeber og astma ud på klinikker og hospitaler over hele landet, så folk udenfor Aarhus og København også får den vigtige information, siger Anne Holm Hansen.

Det sker på dagen

Snot or not-kampagnen sættes i gang i både Aarhus og København med priktest og måling af lungefunktion. I Aarhus markeres dagen på Dokk1. I København sker det på Højbro Plads med allergivenlig græsplæne og blomster. Begge steder kan forbipasserende få gode råd om astma, allergi og høfeber af rådgivere fra Astma-Allergi Danmark.

Tid og sted: Den 2. maj kl. 13.00 – 16.30. Dokk1, Aarhus

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør, Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76.
Mail: ahh@astma-allergi.dk.

Billeder

Astma-Allergi Danmark starter Snot or not-kampagne i Aarhus og København på Højbro Plads d. 2. maj 2017. Alle er velkomne!
Astma-Allergi Danmark starter Snot or not-kampagne i Aarhus og København på Højbro Plads d. 2. maj 2017. Alle er velkomne!
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum