Aarhus Teater

Aarhus Teater: Bedste billetsalg i 14 år

Del

Med et samlet billetsalg på 117.000 billetter er sæson 2017/18 den salgsmæssigt bedste i 14 år. I sæson 2016/17 solgte teatret 114.000 billetter, dengang et fremragende resultat, som var det bedste i 13 år. Direktør Allan Aagaard ser det flotte, stigende billetsalg på Aarhus Teater som en positiv tendens for hele kulturlivet i Danmark.

Lyden af de skuldre vi står på. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese
Lyden af de skuldre vi står på. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese

Aarhus Teater har øget et i forvejen rekordstort billetsalg i sæson 2017/18. Blandt de billetsælgende højdespringere i sidste sæson kan nævnes de tre Store Scene-forestillinger West Side Story, der aktuelt spiller for fulde huse på Aalborg Teater (26.276 billetter), Narnia (25.432), Lyden af de skuldre vi står på (19.569), som til sammen udgør godt 70.000 publikummer svarende til 60% af det samlede billetsalg. Vi skal tilbage til sæson 2003/04 for at finde et tilsvarende billetsalg. Her var bl.a. Peter Pan, Macbeth og Be-Bop-A-Lula på plakaten.

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen fortæller:

Vi er ovenud glade for, at publikum i stigende grad besøger Aarhus Teater. Det bekræfter os i, at publikum finder vores repertoire spændende og relevant.

Jeg glæder mig også over, at musikforestillingen ”Lyden af de skuldre vi står på – sangskatten remixet af Simon Kvamm”, der spillede for udsolgte huse, modtog en Reumert for Årets Musikteater 2018, samt at Christian Albrechtsen og Mathias Hersland blev hædret for henholdsvis scenografi / kostumer og lysdesign i samme forestilling. Og hvad der er nok så vigtigt er, at vi har haft stor publikumstilslutning til vores mere smalle forestillinger og arrangementer på de mindre scener. Både Christian Lollikes udfordrende og hæsblæsende hospitalsfarce på Scala - ”Hospitalet” - og vores Studio-koncept, hvor vi udforsker teaterformatet og publikumsrelationen (fx i ”#amlet” og ”Momentet”), tændte de røde lamper på teatret.

2017/18 blev også sæsonen, hvor vi introducerede ”Forsamlingshuset” og Aarhus Teaters Kor, der på forskellige måder har skabt stof til eftertanke og dannet grobund for fællesskab.

Jeg tror, at publikum har fået øjnene op for diversiteten i det, vi laver som landsdelsscene. Og de har mod på også at vælge andre forestillinger end ’de sikre’. Det er meget glædeligt!

 

Direktør Allan Aagaard glæder sig over, at så mange aarhusianere har besøgt Aarhus Teater i den forgangne sæson – en succes som først og fremmest skal tilskrives et varieret og relevant repertoire. Samtidig ser han det flotte besøgstal som eksempel på en større tendens i samfundet:

 Vi oplever i disse år, at danskerne bruger væsentligt flere penge på oplevelser – lige fra restaurantbesøg til ferierejser og forlystelser, herunder teater. Før finanskrisen var der fokus på materielle goder som ny bil, nyt køkken og badeværelse, men fra finanskrisen og frem er oplevelsesindustrien vokset, og jeg tror, at vi kan se Aarhus Teaters stigende besøgstal som et billede på denne overordnede tendens.

Vores udfordring som teater er så at forblive attraktive for vores publikum, og derfor skal vi hele tiden gøre os umage – ikke blot på scenen, hvor vi ønsker at skubbe grænserne for, hvad scenekunst er og kan - men også i vores møde med publikum uden for scenen.

Publikum er kvalitetsbevidst og vil gerne betale for kvalitet. Det forpligter. Derfor har vi et kontinuerligt fokus på kundeoplevelsen, på service og de fysiske rammer, som vi inviterer vores publikum ind i. Vi er fx i fuld gang med en omfattende ombygning af vores Store Scene, så Aarhus Teater fremstår som et af de teknisk mest moderne teaterhuse i Nordeuropa – til glæde for publikum. Og vi vil også styrke publikumsoplevelsen i flere af teatrets publikumsområder, fx i Scala Foyer.

Aarhus Teaters bestyrelse godkender årsregnskabet for 2017/18 i oktober 2018.

Hent pressefotos af teaterdirektør Trine Holm Thomsen og direktør Allan Aagaard (foto Isak Hoffmeyer).

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Lyden af de skuldre vi står på. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese
Lyden af de skuldre vi står på. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese
Download
West Side Story. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese.
West Side Story. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese.
Download
Narnia - Heksen, Løven og Garderobeskabet. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf David Bering Montgomery
Narnia - Heksen, Løven og Garderobeskabet. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf David Bering Montgomery
Download
#amlet. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese
#amlet. Aarhus Teater sæson 2017/18. Fotograf Emilia Therese
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk
Aarhus Teater er en moderne og kreativ arbejdsplads, hvor vi brænder for at skabe unikke oplevelser. Som Danmarks største landsdelsscene opererer vi med 4 scener og 12-15 egenproduktioner årligt og omkring 100.000 publikummer om året.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

3.2 mio. til Aarhus Teaters Læringsafdeling14.9.2018 10:06:32 CESTPressemeddelelse

Aarhus Teater styrker tilbuddene til østjyske børn og unge. Flere børn og unge i Aarhus og Østjylland får nu mulighed for at møde teatret på scenen, bag scenen og i klasseværelset. Ikke blot som et afbræk fra undervisningen, men som en del af den. Det er resultatet af en ny fondsdonation på 1.6 mio. kr. fra Spar Nord Fonden til Aarhus Teaters lærings-afdeling – Aarhus Teater Læring (ATL). Donationen vil både gå til videreførelse af forskningsprojektet Ej blot til lyst, der også støttes af Aarhus Kommune, og til udvikling af nye teaterpædagogiske tilbud til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne. Dermed er ATL teaterpædagogiske tilbud sikret frem til og med 2021.

Anmeldere skal være til stede på flere formater29.5.2018 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Med podcast kan du nå dybt i kritikken, imens lytteren vasker op – og med YouTube kan du ramme nye målgrupper. Anmeldelsens fremtid ligger ikke nødvendigvis kun i det skrevne ord. Det er nogle af pointerne i Gentænk Teateranmeldelsen - et samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Aarhus Teater og Have Kommunikation, som blev gennemført i 2017 i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturby 2017 og Region Midtjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum