Astma-Allergi Danmark

Aarhus sætter ind mod folkesygdom

Del

Aarhusianerne skal testes for allergi på World Asthma Day d. 2. maj. Bag initiativet står Astma-Allergi Danmark, der med kampagnen Snot or not vil oplyse om sammenhængen mellem høfeber og astma.

Pollenallergi er en af vor tids store folkesygdomme og rammer hver femte dansker med høfebersymptomer som røde og kløende øjne, nysen og utilpashed.

Men hvad de færreste ved, har én ud tre med høfeber også lungesygdommen astma. Det kan være hæmmende for én, der gerne vil leve et aktivt liv. Og hvilken aarhusianer vil ikke det?

- Pollenallergi hæmmer rigtig mange danskere i at have en aktiv hverdag. Og står det til Astma-Allergi Danmark, skal man have muligheden for at gøre noget ved det. Det sætter vi fokus på med start af vores kampagne Snot or not, som i Aarhus er sammen med Allergi Center Vest fra Aarhus Universitetshospital. Den 2. maj kan aarhusianerne derfor komme forbi Dokk1 og blive tjekket for allergi og få målt lungefunktion, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

55.547 pollenallergikere i Aarhus

Fordelt på kommunetal er 55.547 aarhusianere ramt af pollenallergi. Mange kender til høfebersymptomerne, mens astmadelen med symptomer fra lungerne i form af vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet er mindre kendt.

For også at sprede det budskab har Astma-Allergi Danmark valgt at involvere lægeklinikker, sundhedscentre og hospitaler med en kampagnekasse i andre dele af landet udover Aarhus og København. Og tilslutningen har været stor, hvilket glæder Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

- Vi er utrolig glade for den lokale involvering i kampagnen Snot or not. Pollenallergi er et stort problem for rigtigt mange danskere, ikke mindst for dem der også har astma. Og med den tilslutning, vi har oplevet til kampagnen, har vi nu mulighed for at få budskabet ud til pollenallergikere i hele Danmark. Det er der mange, der bliver glade for, siger Anne Holm Hansen, Astma-Allergi Danmark.

Sammenlign med andre områder

Se også hvor mange pollenallergikere der er i byerne omkring Aarhus og i resten af landet ved at klikke rundt på danmarkskortet. Kortet kan med henvisning til Astma-Allergi Danmark frit linkes til og anvendes på egne platforme. Find det på http://www.snotornot.dk/snot-or-not-i-hele-landet

Tid og sted:

Tirsdag d. 2. maj. Dokk1. Kl. 13.00 - 16.30.

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum