DI Byggeri

Aarhus og Favrskov har sat turbo på investeringer i byggeri og anlæg

Del

Aarhus og Favrskov kommuner skruede op for investeringerne i byggeri og anlæg sidste år. Særligt Aarhus Kommune udmærkede sig og brugte 4.310 kr. pr. indbygger på at investere i kommunens bygninger, veje mv., mens Favrskov nåede op på 3.900 kr. pr. indbygger. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Aarhus og Favrskov ligger langt over landsgennemsnittet på 3.350 kr. pr. indbygger få kommunale bygge- og anlægsinvesteringer. Et flot resultat, siger formand for DI Byggeri Østjylland Michael Ancher.

- Vi kan se på tallene, at både Aarhus og Favrskov har øget investeringerne i forhold til, hvor meget de investerede på bygge- og anlægsområdet fra 2017 til 2019, og det er meget positivt. Investeringerne har givet vækst og beskæftigelse i bygge- og anlægsvirksomhederne, og samtidig kommer de i høj grad borgerne i de to kommuner til gode med bedre trafikforhold og mere energi- og brugervenlige institutioner, skoler og andre kommunale bygninger, siger Michael Ancher.

Én af det helt store årsager til udviklingen er, at regeringen i starten af 2020 gav kommunerne mulighed for at øge loftet for anlægsinvesteringer. Det har rigtigt mange kommuner været gode til at udnytte, og samlet set brugte de østjyske kommuner sidste år knap seks procent mere pr. indbygger på at investere i bygge- og anlægsprojekter, end de gjorde fra 2017 til 2019.

- Udviklingen viser, at det var den rigtige beslutning at hæve det kommunale anlægsloft. Det fik mange kommuner til at skrue op for investeringerne, siger DI Byggeri Østjyllands formand Michael Ancher.

Det var dog ikke tilfældet i Skanderborg og Syddjurs kommuner, som brugte mindre på bygge- og anlægsprojekter sidste år end de to forrige år i gennemsnit. Skanderborg investerede 1.750 kr. pr. indbygger, mens Syddjurs nåede op på 1.980 kr.

Læs analysen af bygge- og anlægsinvesteringer her.

Kontakter

Kontakt

Formand for DI Byggeri Østjylland Michael Ancher, michael@e-anker.dk, 4030 4370

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen, DI Byggeri Østjylland,mjnp@di.dk, tlf: 2924 7009

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri