Aarhus har fået sin egen rumbus
Vi bør som museum tænke i alternative måder at involvere vores gæster på, når vi er nødt til at holde lukket, mener museumsdirektør for Science Museerne i Aarhus, Bent Lorenzen. Derfor ruller vinterferien på Steno Museet nu ud til de private hjem med rumbus og AstroTakeaway. Hundredevis af takeaways er allerede bestilt.

Vinterferien plejer at være årets mest populære begivenhed på Steno Museet. Ofte er omdrejningspunktet astronomi - fra rumrejser og exoplaneter til Mars og Månen. Emner, som altid vækker genklang hos både små og store besøgende. Ikke mindst vil de besøgende gerne trække i rumdragten i en kulisse af forskellige spektakulære baggrundsscenarier fra fjerne planeter.
”I 2019 havde vi det højeste besøgstal nogensinde på Steno Museet. I år er situationen anderledes. Lige nu er museet lukket grundet corona, og vi får ikke mulighed for at åbne til vinterferien. Vi har som alle andre været underlagt COVID-19 og restriktionerne i kølvandet af den. Det har naturligvis påvirket vores mulighed for at formidle viden.” siger Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne, Aarhus Universitet.
Derfor har Science Museerne valgt at omlægge museumsaktiviteterne og astronomiformidlingen i vinterferien til en fysisk og en digital del, der kan foregå derhjemme og udenfor under stjernehimlen. Konceptet hedder ”AstroTakeaway med StjerneSnack” og består af en pose med forskellige astronomi-aktiviteter, fribilletter og overraskelser, som man bestiller online. Derudover er der hver dag mini-webinarer (StjerneSnack) om forskellige astronomi-emner.
Hundredevis af familier har allerede benyttet sig af muligheden, siden museet åbnede for bestilling i torsdags. Den gamle tjenestebil er desuden blevet forvandlet til en rumbus og to astronomiformidlere har udskiftet den blå Science Museerne-t-shirt med en rumdragt for at uddele AstroTakeaway til de første 50, der har bestilt.
”Det er afgørende, at vi som museum hele tiden fornyer os og tænker i alternative måder at involvere vores gæster på," siger Bent Lorenzen. "Sådan var det også før corona-krisen. Men naturligvis er det i øjeblikket COVID-19, der danner rammen om, hvad vi har af handlemuligheder. Derfor har vi set på, hvordan vi kunne finde en vej til en museumsoplevelse, som ikke var afhængigt af smittetallet. Med vores nye koncept kan vi sende astronomiaktiviteterne ud til børnefamilierne og forhåbentlig give dem lyst til at rette blikket mod stjernerne.”
Hvordan foregår det?
Gå ind på stenomuseet.dk og klik ind på vinterferien. Her kan man bestille sin AstroTakeaway, som indeholder spændende astro-aktiviteter til hele vinterferien og fremover. En pakke koster 175 kr. (værdi 450 kr.)
Man kan vælge pick-and-collect eller at få tilsendt sin AstroTakeaway.
AstroTakeaway kan afhentes som pick-and-collect på Steno Museet fra mandag 8. februar til mandag 15. februar i tidsrummet kl. 12-17 (også weekend). Astro-bude i rumdragt vil udlevere takeaway fra foyeren efter de aktuelle corona-retningslinjer. Her vil rumbussen også være parkeret, når den ikke er ude at køre med takeaway. På Steno Museets facebook-side vil man fra fredag 5. februar kunne finde mere info om rumbussens køreplan, når den begynder at køre i Aarhus og omegn: https://www.facebook.com/StenoMuseet
De første 50 i Aarhus og omegn, der får leveret deres takeaway med rumbus og to astronautbude, er fundet.
I vinterferien fra 15.-21. februar 2021 kan man også være med til 15 minutters online StjerneSnack med en astonomiformidler, der fortæller om dagens emne, fx stjernekort, stjerneskudssværme, Månen og mange andre spændende emner. Se den samlede plan for StjerneSnack på stenomuseet.dk fra fredag 5. februar.
Kontakter
Kommunikationskonsulent ved Science Museerne Trine Bjerre Mikkelsen
mobil: +4593508248, tbm@sm.au.dk
Billeder



Links
Information om Aarhus Universitet Science Museerne
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
87155415https://sciencemuseerne.dk/
Om Science Museerne
Steno Museet i Universitetsparken og Væksthusene i Botanisk Have Aarhus hører under Science Museerne, som også omfatter Herbariet i Universitetsparken samt Ole Rømer-Observatoriet. Science Museerne hører under Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet. Læs mere på http://sciencemuseerne.dk
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Science Museerne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Science Museerne
Stjerneoplevelser åbner nu for 202127.11.2020 08:43:16 CET | Pressemeddelelse
Man skal være lynhurtig, hvis man vil med ud under stjernerne på Ole Rømer-Observatoriet. I dag åbner billetsalget til vinter- og forårssæsonen 2021.
Smag på julens planter i Væksthusene18.11.2020 08:41:17 CET | Pressemeddelelse
Oplev ægte julestemning i Væksthusene. Smag på julen til en julerundvisning efter lukketid, gå på opdagelse blandt julens planter og mærk julefreden sænke sig.
Science-efterårsferie om stjerner, maskiner og sære superkræfter på Steno Museet1.10.2020 08:42:59 CEST | Pressemeddelelse
Sprit hænder af med bjørnedyrssnot, oplev sære skabninger på stjernehimlen i Planetariet og kom tæt på en levende axolotl. Det bliver en mærkelig efterårsferie på Steno Museet i år, hvor det handler om mærkelige maskiner og sære superkræfter.
Aarhusianerne går efter stjernerne20.8.2020 10:29:12 CEST | Pressemeddelelse
Astronomi i Aarhus. Science Museerne åbner nu for billetsalget til efterårs- og vintersæson 2020 for stjerneforevisninger på Ole Rømer-Observatoriet.
Bare kroppe kommer på museum2.7.2020 09:59:00 CEST | Pressemeddelelse
Brug sommerferien på at flytte forestillingen om den perfekte strandkrop et helt andet sted hen. På Steno Museet viser 38 mennesker deres nøgne, naturlige krop i installationen ”Bare kroppe”. Museet inviterer besøgende, ikke mindst familier, til en vigtig snak om krop, tabuer og kropsidealer.
Steno Museet fejrer 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen1.7.2020 13:05:05 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag 21. juli er det 200 år siden H.C. Ørsted offentliggjorde sin opdagelse af elektromagnetismen. Hver tirsdag hele sommerferien markerer Steno Museet opdagelsen med rundvisninger i H.C. Ørsted-udstillingen ”Nysgerrighed bringer ny teknologi”.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum