Aarhus Festuge

Aarhus Festuge medskaber over 30 fester i Aarhus i dag

Del

Dagen i dag markerer fejringen af fællesskaberne i Aarhus i et stort samarbejde mellem Aarhus Festuge og over 30 forskellige deltagende parter fra hele kommunen. Det nye går under navnet komSAMMEN.

Kollektivet Coconuts i Hasle deltager også i årets komSAMMEN. Foto: Michelle Cramer.
Kollektivet Coconuts i Hasle deltager også i årets komSAMMEN. Foto: Michelle Cramer.

Efter en uge med fejringer i Aarhus i forbindelse med Festugen kulminerer det hele i dag, når Aarhus Festuge sammen med over 30 forskellige fester med en række eksterne partnere.

- Festugen har en lang tradition for at invitere arrangører indenfor, som ønsker at skabe festen sammen med os. Med komSAMMEN giver vi i år bolden op og inviterer folk til at skabe Festugen på deres egen hjemmebane, siger Rikke Øxner, som fortæller videre:

- På den måde får vi bragt Festugen ud i mange nye kroge af Aarhus og sammen kan vi dele den mangfoldighed af fællesskaber og fejringer, vi har i Aarhus.

Stor variation blandt arrangementerne

Der er over forskellige 30 arrangementer, der har meldt sig til Aarhus Festuges komSAMMEN. Alt lige fra vejfesten i Hasle, til løb mellem husene i Gellerup og hundevæddeløb på Vilhelmsborg.

- Vi er dybt taknemmelige og rørte. Festugens bidrag har gjort, at vi kan holde årets fest. Vi er helt oppe at ringe. Folk falder på røven over det, der er stillet op her, siger Lotte Höhrman, der, som arrangør af det store hundeløb K9 Biathlon ved Vilhelmsborg, bl.a. har modtaget et væld af hundemadrasser, et fadølsanlæg og hundeis til deres lounge-område for hunde og mennesker. Der forventes op mod 600 deltagere på dagen.

- Vi var i tvivl om, hvor meget man kunne bede om af assistance, men komSAMMEN-holdet har været gode til at sige ”ja” til det hele og hjælpe os. Det giver noget ekstra til vores fest at få nogle specielle ting ud. Vi har i kollektivet benyttet os af Festuge-tilbuddene, og så er det bare fedt at kunne blive del af noget større, siger Anders Kring Larsen fra Kollektivet Føniks i Åbyhøj, der får en foodtruck og lyskæder ud til deres kollektivfest for venner og familie.

Festugen fejrer byens og oplandets initiativer

Hos Aarhus Festuge er begejstringen lige så stor som for de deltagende fællesskaber.

- Det er en gave, at vi som Festuge har den helt specielle mulighed for at støtte op om byens fantastiske fællesskaber. Modsat mange andre kulturinstitutioner er vi ikke bundet til et bestemt sted og med komSAMMEN har vi muligheden for at fejre de forskellige initiativer, som findes overalt i vores by og opland, siger Rikke Øxner.

Det er ikke blot de tilmeldte fællesskaber, der har mulighed for at deltage i komSAMMEN. Festugen opfordrer alle festlige sammenkomster fra hele byen til i løbet af dagen til at dele deres festligheder via hashtagget ”#komSAMMEN”.

I forbindelse med dagen udlodder Aarhus Festuge desuden præmier til dem, som deler deres fejringer på Festugens Facebook-side.

For yderligere information eller spørgsmål kontakt da kommunikationsansvarlig for Aarhus Festuge Simon Fjordvang Brenøe-Jensen på telefon 29 20 94 86 eller via e-mail sfbj@aarhusfestuge.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kollektivet Coconuts i Hasle deltager også i årets komSAMMEN. Foto: Michelle Cramer.
Kollektivet Coconuts i Hasle deltager også i årets komSAMMEN. Foto: Michelle Cramer.
Download
K9 Biathlon på Vilhelmsborg er en de foreninger, der i dag holder komSAMMEN. Pressefoto.
K9 Biathlon på Vilhelmsborg er en de foreninger, der i dag holder komSAMMEN. Pressefoto.
Download

Information om Aarhus Festuge

Aarhus Festuge
Aarhus Festuge
Vester Allé 3
8000 Aarhus C

+45 87 30 83 00https://www.aarhusfestuge.dk/

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum