Aveo - web&marketing

Aarhus-bureau forrest i den grønne omstilling – i samarbejde med RUC

Del
Web- & marketingbureauet Aveo er med i et nyt, grønt forskningsprojekt ved Roskilde Universitet. Projektet undersøger, om man i fremtiden kan gøre internettet grønnere ved at energimærke hjemmesider og dermed vælge sit energiaftryk på kloden
Samuel Glaes (Partner & CEO hos Aveo)
Samuel Glaes (Partner & CEO hos Aveo)

”Hos Aveo går vi op i bæredygtighed. Vi er et af de bureauer i Danmark, som laver flest hjemmesider, og vi føler, det er naturligt, at vi også kigger ind i, hvordan vi bidrager til den grønne omstilling med de produkter, vi tilbyder,” udtaler Samuel Glaes, partner og CEO i virksomheden.

Software estimeres på verdensplan til at bruge ca. 6 % af verdens elektricitet – og det vil kun stige i fremtiden ([1]). Det er af den grund væsentligt at kontrollere energiforbruget på webbaseret software.

WordPress er den webbaserede software, der er valgt til projektet, da det er verdens største CMS-system og bruges til at bygge over 40 % af alle verdens hjemmesider (www.wordpress.com).

Forskningsprojektet går derfor ud på at undersøge, hvor meget energi de forskellige plugins og elementer bruger, når man bygger en hjemmeside med WordPress. Det er med formålet om at kunne bygge hjemmesider, der bruger mindre energi. Det vil forskningsprojektet gøre muligt ved at lave energimærker til de enkelte plugins og elementer.

Det vil give både hjemmesideejere og hjemmesidebesøgende mulighed for at vælge deres energiaftryk i verden.

Da Aveo er et af de bureauer i Danmark, der udvikler flest WordPress-hjemmesideløsninger, er det da også derfor, de er blevet udvalgt til projektet. Det fortæller Maja Hanne Kirkeby, der er adjunkt på Institut for Mennesker og Teknologi ved Roskilde Universitet og leder projektet.

Projektet skal udføres af en ph.d.-studerende, som får støtte af yderligere to forskere; Hua Lu, der er professor i Computer Science ved Roskilde Universitet, og professor Kerstin Eder ved Bristol University i UK

Maja Hanne Kirkeby uddyber om valget med Aveo som samarbejdspartner: ”Aveo er første led i kæden ift. at kunne teste energiforbruget på hjemmesider – både fordi de hver dag udvikler og designer hjemmesider, men også fordi de har en stor viden om plugins og det tekniske bag. Aveo er derfor den perfekte samarbejdspartner.”

Samuel Glaes og hele Aveo er glade for at være en del af projektet og bidrage til et øget fokus på den grønne omstilling.

”Vi håber, at kunderne med tiden vil foretrække at købe deres hjemmesider hos leverandører, som faktisk mener, hvad de siger, når det gælder bæredygtige tiltag,” udtaler Samuel Glaes og fortsætter: ”At vi fortsat kan sidde og arbejde med vores fagområde og samtidig bidrage til forskning på så vigtigt et område giver så meget mening.”

Forskningsprojektet starter i sensommeren 2023 og kommer til at forløbe i fire år. RUC forventer at have resultater klar omkring nytår 2026/2027.

Kilder:

  • [1]     A. S. G. Andrae, “New perspectives on internet electricity use in 2030,” Eng. Appl. Sci. Lett., vol. 3, no. 2, pp. 19–31, 2020, doi: 10.30538/psrp-easl2020.0038.
  • www.wordpress.com

Kontakter

Aveo A/S
Partner og CEO Samuel Glaes
E-mail: sg@aveo.dk
Tlf.: 53 20 50 50

Billeder

Samuel Glaes (Partner & CEO hos Aveo)
Samuel Glaes (Partner & CEO hos Aveo)
Download
Samuel Glaes (Partner & CEO hos Aveo) t.h., Simon Børsting (Partner & Head of Clients hos Aveo) t.v.
Samuel Glaes (Partner & CEO hos Aveo) t.h., Simon Børsting (Partner & Head of Clients hos Aveo) t.v.
Download

Information om Aveo - web&marketing

Aveo - web&marketing
Aveo - web&marketing
Jægergårdsgade 118
8000 Aarhus C

+45 70 40 40 50https://aveo.dk/

Web- og marketingbureau med over 60 medarbejdere

Modtaget Børsen Gazelle ’20, ’21 & ’22 + EY Entrepreneur of the Year ’20, ’21 & ’22

Hovedkontor i Aarhus midtby

Virksomheden blev stiftet i 2014

Følg pressemeddelelser fra Aveo - web&marketing

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.