Aalborg Universitet

Aalborg University Business School og AAU’s AI-center får en nøglerolle i det nye AI Denmark

Del

Dansk erhvervsliv skal være bedre til at arbejde med kunstig intelligens. Derfor søsætter industriens Fond et nyt nationalt initiativ, hvor AAU skal bidrage med viden om bl.a. maskinlæring og datadrevne forretningsmodeller.

Foto: Industriens Fond
Foto: Industriens Fond

Virksomheder, som formår at optage og omsætte ny teknologi på en god måde, øger konkurrenceevnen markant. Derfor skal en større del af dansk erhvervsliv stille skarpt på kunstig intelligens. Ifølge Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, viser en rapport fra bl.a. McKinsey og Innovationsfonden, at blot fem procent af de små og mellemstore virksomheder i Danmark anvender kunstig intelligens. Med det nye initiativ AI Denmark vil Industriens Fond hjælpe udviklingen på vej.

AAU dækker hele AI-værdikæden

Industriens Fond har inviteret AAU med i samarbejdet, fordi AAU har en lang tradition for tværfaglig forskning og uddannelse og er det førende danske universitet inden for virksomhedssamarbejde. Samtidig har AAU Business School og AAU’s center ”AI for the People” en dyb teknologisk og forretningsmæssig praksiserfaring, som dækker hele AI-værdikæden fra forskning og udvikling af pilotprojekter til implementering og opfølgning. Konkret skal AAU bidrager med viden inden for anvendt maskinlæring, innovation management, organisationsforandring, strategi og udvikling af datadrevne forretningsmodeller.

- På AAU Business School bygger vi bro mellem forretning og teknologi, og vores deltagelse i AI Denmark er et glimrende eksempel herpå. Kombination af netop forretning og teknologi, i dette tilfælde kunstig intelligens, er i vores øjne afgørende for, hvordan vi lykkes med at forme fremtiden på nye måder og skabe innovation. En styrkelse af danske virksomheders konkurrenceevne handler ikke blot om ny teknologi, men også nye mindsets og nye måder at lave forretning på, siger leder af AAU Business School Christian Nielsen.

SMV’er mangler strategi til at se værdien af AI

AAU’s projektleder og lektor Roman Jurowetzki, AAU Business School, glæder sig til samarbejdet med de øvrige partnere i de nye konsortium.

- AI Denmark er et nationalt flagskibsprojekt og unikt i dets fokus på traditionelle små og mellemstore virksomheder, som på nuværende tidspunkt kun i begrænset omfang bruger AI-teknologi. En væsentlig årsag er, at de mangler det rigtige mindset, (human) ressources og strategi til at se AI i deres hverdag. Mange af dem tænker, at det kun er noget, som Facebook, Google og Tesla kan bruge. Så snart de får en forståelse af de grundlæggende mekanikker, får de øjnene op for, at det mest er en forretningsmæssig og ikke en teknisk udfordring. Vi vil hjælpe SMV’er med at identificere potentielle use cases, der giver mening for dem og hjælpe dem med at komme i gang, fortæller han.

Stort potentiale

Dekan Rasmus Antoft for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på AAU ser et stort potentiale i det tværgående samarbejde i AI Denmark.

- Vi har gode erfaringer med at bringe viden fra universitetet ud til virksomhederne. Det er tidskrævende og kræver både teknologikendskab, kommunikationskompetencer, forretningsforståelse og implementeringsevner. Men potentialet er stort, og nu kan vi forhåbentlig få forløst meget af det gennem det her tværgående samarbejde i AI Denmark.

Fakta

Aalborg Universitet, Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og IT-Universitetet er hovedaktører i AI Denmark. 120 virksomheder - heraf 30 virksomheder på AAU - deltager i det treårige projekt.


Yderligere information

http://aidenmark.dk/Kontakter

Kontakt

Dekan Rasmus Antoft
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
Tlf. 99408104 eller samf-dekan@aau.dk

Billeder

Foto: Industriens Fond
Foto: Industriens Fond
Download

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Nye tal: Flere test og øget brug af Smittestop-app vil have markant effekt på smitteudviklingen22.2.2021 12:21:29 CETPressemeddelelse

Med en ny teststrategi, hvor antallet af test forventes mangedoblet, bør myndighederne tilskynde flere danskere til at bruge Smittestop-appen. Sådan lyder det fra forskere fra Aalborg Universitet, der har lavet beregninger af, hvordan kombinationen af test og brug af appen bidrager til at bryde smittekæder og potentielt kan spare samfundet mange penge i form af færre test.

Ny forskning fra AAU: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv11.2.2021 08:59:31 CETPressemeddelelse

Nye højhuse er i løbet af det senest årti skudt op i de danske byer. Spørgsmålet er, hvordan beboerne oplever livet i et moderne højhus i dag? Det har forskere fra instituttet BUILD på Aalborg Universitet i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Hauxner undersøgt ved at spørge beboerne i otte nye højhuse om, hvad de mener er et godt boligliv. Undersøgelsen, der er støttet af Realdania og Dreyers Fond, viser, at der er fordele ved at bygge lavere højhuse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum