Aalborg Universitet

Aalborg Universitet og Nokia Bell Labs vinder 5G-pris

Del
Banebrydende forskning, udbredelse af viden og demonstration af 5G-teknologien er nogle af de meritter, der har sikret forskere fra Aalborg Universitet og Nokia Bell Labs 5G-prisen, der blev uddelt på årets store telekonference Tele2019

Et hurtigere og mere pålideligt trådløst internet er i store overskrifter det, som 5G skal sikre os i fremtiden. Og forskningen inden for netop det område har nu givet forskere fra Aalborg Universitet (AAU) og Nokia Bell Labs 5G-prisen, som uddeles af Energistyrelsen og IDA Connect for at fremme udbredelsen af 5G.

GLOBALT DESIGN OG STANDARDISERING

− Jeg er stolt af prisen og af at være en del af AAU-Nokia Bell Labs forskningsssamarbejdet. Især fordi jeg oplever, at den forskning, vi udfører i AAU Wireless Communication Networks, har en reel indflydelse i verden og stor værdi bl.a. for industrien, siger Ignacio Rodriguez Larrad, som er post.doc. på AAU.

Også hos Nokia Bell Labs er der glæde over prisen:

− Det glæder os at få anerkendelse for vores banebrydende forskning, der resulterer i nye teknologiske løsninger og standarder for 5G. Vores samarbejde med Aalborg Universitet er et godt eksempel på, hvordan vores 5G-engagement rundt omkring i verden er baseret på et stærkt europæisk forsknings fundament, siger Peter Merz, Head of Standardization Research Lab, Nokia Bell Labs

Og netop forskningssamarbejdets globale indflydelse er et af de områder, der er nævnt i begrundelsen for, at prisen går til AAU og Nokia Bell Labs. Forskningsresultaterne har eksempelvis direkte påvirket 5G-standardiseringen i hele verden via det globale standardiseringsorgan 3GPP, ligesom forskningsholdet har været drivkraft i flere store EU-projekter inden for 5G-området samt været pionerer inden for udvikling af 5G-teknologier, der muliggør højere effektivitet og bedre services i både den private og den offentlige sektor. Ifølge forskergruppen bliver 5G-kommunikationsteknologien nervesystemet i vores dagligdag: Vi vil få datarater, som vi kender fra fiber, direkte til vores terminal i lommen, , der vil blive udveksling af massive mængder data for at opnå en effektiv grøn omstilling, og også fremtidens telemedicin vil kræve pålidelig kommunikation.            

IOT, SELVKØRENDE BILER OG ROBOTTER

Professor Preben Mogensen, som er AAU’s projektleder i forskningssamarbejdet, er naturligvis også glad for prisen og nævner som en medvirkende faktor forskerholdets store arbejde med at udbrede kendskabet til anvendelse af 5G-teknologien. Her er listen også lang: For eksempel formidling af brugen af 5g-teknologien i forbindelse med fremtidens selvkørende biler, droner og den digitale omstilling inden for industriel produktion.  

Endvidere fremhæver professor Preben Mogensen universitetets viden inden for en lang række relevante forskningsområder:

− Ved at samarbejde på tværs af forskningsområder kan vi opnå en unik position i at teste 5G-teknologiens muligheder. Vi har arbejdet tæt sammen med forskere fra Smart Production Lab for at demonstrere industri 4.0-visioner (Den 4. industrielle revolution).   

Preben Mogensen begyndte allerede i 2011 at forske i 5G – eller ”det trådløse kabel,” som han også kalder det, og han glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer inden for området.

− Det bliver spændende at se 5G-teknologien komme i brug. Jeg ser især meget store muligheder til styring af fremtidens robotter – både i produktionsindustrien og inden for sundhedssektoren.

Kontakter

Ignacio Rodriguez Larrad, post.doc. på AAU,  irl@es.aau.dk, tlf. 9940 7394
Preben Mogensen, professor, Institut for Elektroniske Systemer, AAU, pm@es.aau.dk, tlf. 9940 8658
Nelly Sander, presseansvarlig, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, nes@adm.aau.dk, tlf. 9940 2018

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ny forskning afslører: Børn, der lever de første år i landbrugsområder, har øget risiko for inflammatorisk tarmsygdom2.4.2024 10:12:48 CEST | Pressemeddelelse

Antallet af danskere, der får en inflammatorisk tarmsygdom, er fordoblet på 20 år. Nu viser ny forskning, at børn, der lever deres første leveår i områder med udbredt landbrugsdrift, har 24 procent større risiko for at udvikle den inflammatoriske tarmsygdom Crohns sygdom. Resultaterne peger på, at nærmiljøet har stor indvirkning på vores sundhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye