Aalborg Universitet

Aalborg Universitet ansætter ny prorektor

Del

Det bliver professor Anne Marie Kanstrup, der overtager rollen som prorektor på Aalborg Universitet efter Inger Askehave.

Professor 
Anne Marie Kanstrup er ny prorektor på Aalborg Universitet.
Professor Anne Marie Kanstrup er ny prorektor på Aalborg Universitet.

Valget er faldet på Anne Marie Kanstrup som prorektor på Aalborg Universitet, fordi hun både har de faglige og personlige kompetencer, der matcher stillingen.

-    Vi har valgt Anne Marie Kanstrup, fordi hun har en stærk profil og baggrund for jobbet. Hun har et indgående kendskab til AAU, et stort engagement og klare visioner for uddannelsesområdet. Jeg er sikker på, at Anne Marie kommer til at spille en stor rolle for, hvordan vi bedst udvikler vores uddannelser, så de matcher de behov, der er på arbejdsmarkedet. Netop det er der stort fokus på både fra politisk side og fra de uddannelsessøgendes side. AAU skal også fremadrettet have et meget opmærksomt blik på, hvordan vi kan tilbyde uddannelser, der er tætte på virkeligheden. Det er jeg overbevist om, at vores nye prorektor vil medvirke til at sikre, udtaler rektor Per Michael Johansen.

Kan trække på solid AAU-erfaring
Den nye prorektor tiltræder den 15. juni. Anne Marie Kanstrup er et kendt ansigt på AAU. Her har hun siden 2001 - med en enkelt afstikker til Professionshøjskolen UCN - haft sin faste gang på universitetet som både ph.d.-studerende, professor MSO på Institut for Kommunikation og Psykologi og senest som professor på Institut for Planlægning. Hun ser nu frem til at give sig i kast med at udvikle AAU’s uddannelsesområde.

-    Jeg glæder mig meget til at starte som prorektor på Aalborg Universitet. Vi har en unik profil, og vores måde at uddanne på kan noget ganske særligt. Vores uddannelser tilstræber at gøre de studerende klar til et komplekst arbejdsmarked. Vi gør alt, hvad vi kan, for at vores dimittender kan gøre en værdifuld forskel i samfundet. Jeg ser frem til at sætte mit præg på uddannelsesområdet sammen med alle de engagerede medarbejdere og studerende, der dagligt involverer sig i at gøre vores uddannelser til det, de er, udtaler Anne Marie Kanstrup.

Øverst på opgavelisten
I den kommende tid er der især to vigtige opgaver, som den nye prorektor får til opgave at løse i fællesskab med resten af organisationen:

-    Universitetet er midt i en udrulning af det justerede kvalitetssystem, som skal være på plads, før en genakkreditering kan finde sted. Det vil naturligvis også fylde meget, at regeringen har meldt en omfattende plan for decentralisering af uddannelser ud - herunder en reduktion på optaget i de fire store uddannelsesbyer, fortæller rektor Per Michael Johansen.

Kontakter

Rektor Per Michael Johansen
Mobil: 2778 7302
Mail: rektor@aau.dk

Prorektor Anne Marie Kanstrup
Mobil: 2060 6506
Mail: kanstrup@plan.aau.dk

Presserådgiver Jeannette Bylov
Mobil: 2423 0566
Mail: jmb@adm.aau.dk

Billeder

Professor 
Anne Marie Kanstrup er ny prorektor på Aalborg Universitet.
Professor Anne Marie Kanstrup er ny prorektor på Aalborg Universitet.
Download

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Tom eller fyldt hverdag: Undersøgelse viser nye sider af unges overgange til voksenlivet28.6.2021 15:10:38 CEST | Pressemeddelelse

Mange unge fylder hverdagen helt op med arbejde, sport, venner og familiebesøg, når de flytter hjemmefra. Andre kæmper med ensomheden, når de endelig sidder alene i egen bolig. Det er blot nogle af de udfordringer, som et nyt forskningsprojekt fra Aalborg Universitet har afdækket. Her har forskere set nærmere på unges overgange til voksenlivet og forældrenes rolle i samme. I projektet er der udviklet en række frit tilgængelige materialer, som kan bruges til at hjælpe flere unge med at få en god overgang til voksenlivet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum