Edition-S

Aalborg Symfoniorkester uropfører Steingrímur Rohloffs Concerto Grosso

Del

Torsdag den 17. marts uropfører Aalborg Symfoniorkester Steingrímur Rohloffs Concerto Grosso, som er skræddersyet til de fire solister.

Steingrímur Rohloff. Foto: Niklas Ottander
Steingrímur Rohloff. Foto: Niklas Ottander

Den danskbaserede islandske komponist Steingrímur Rohloff har skrevet sin Concerto Grosso – et stort orkesterværk med hele fire solister - til Aalborg Symfoniorkester. Til den anledning får orkestret besøg af solister, der er tilknyttet et af verdens absolut bedste orkestre, Berliner Filharmonikerne. 

I arbejdet med værket, har komponisten lært de fire solister godt at kende - Stefan Dohr på horn, Jesper Busk på basun, Gábor Tarkövi på trompet og Jens Bjørn-Larsen på tuba. Han har skræddersyet værket til hver enkel solist, og således har han både tilgodeset og udfordret deres tekniske og musikalske præferencer. I koncertprogrammet skriver musikformidler Jan Mygind om Steingrímur Rohloffs værk:

”I den første sats bliver tubaen hovedpersonen. Musikken udfolder sig i lange rolige og nærmest lyriske linjer, der langsomt bevæger sig til enorme klanglige kulminationer. Hornet bliver sat i scene i den anden sats, hvor tempoet stiger og legen med det rytmiske giver solisten mulighed for at udfolde al sin virtuositet. Trombonen bliver ført frem i en rolig og smuk tredje sats, der nærmest har karakter af en stor arie. Orkesteret skaber en fascinerede klangbund, hvor blandt andet Rohloffs brug af slagtøj og harpe giver musikken et skær af noget overjordisk. I finalen slippes trompeten løs som solist, og musikken løftes op i et højre og glansfyldt register. Det hele bringes til fantasifuld og ganske uventet kulmination.”

Steingrímur Rohloff er kendt for sit krystalklare musikalske udtryk og sin eminente evne til at skabe orkestral farverigdom. Hans værker opføres verden over, og i København kunne man tidligere i denne måned opleve hans symfoniske sangcyklus Schumann-Fragmente, og igen i 2023 har han endnu et nyt orkesterværk til uropførelse i Danmark, når Odense Symfoniorkester opfører Rohloffs Dobbeltkoncert skrevet til bratschisterne Lawrence Powers og Rafaell Altino.

Steingrímur Rohloffs værker udgives hos musikforlaget Edition·S.

Læs mere om Aalborg Symfoniorkesters uropførelse af Concerto Grosso her >>

Kontakter

Billeder

Steingrímur Rohloff. Foto: Niklas Ottander
Steingrímur Rohloff. Foto: Niklas Ottander
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso uropføres af amerikansk stjernekvartet og Aarhus Symfoniorkester5.5.2022 12:04:37 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. maj 2022 uropfører JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester Allan Gravgaard Madsens 'Concerto Grosso', et værk som rummer både det episke, det romantiske og en hel del overraskelser. Bag kompositionen ligger et finmasket net af talsystemer, opfindsomme benspænd, musikhistoriske hilsner og personlige fortællinger – Allan Gravgaard Madsens egne, såvel som de fire stjernesolisters.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum