PensionDanmark

Aalborg Lufthavn efteruddanner medarbejdere for at undgå afskedigelser

Del

Aalborg Lufthavn har efteruddannet omkring 100 medarbejdere med tilskud i stedet for at afskedige dem under den vedvarende coronakrise. Udbetalingerne til efteruddannelse fra fonde administreret af PensionDanmark steg betragteligt i 2020.

Medarbejderne i Aalborg Lufthavn bliver i stor stil sendt 
 på efteruddannelse, mens corona har betydet lavt aktivitetsniveau. Foto: Aalborg Lufthavn
Medarbejderne i Aalborg Lufthavn bliver i stor stil sendt på efteruddannelse, mens corona har betydet lavt aktivitetsniveau. Foto: Aalborg Lufthavn

Da Aalborg Lufthavn som så mange andre virksomheder så COVID-19-pandemien påvirke aktiviteten, valgte man at gå konstruktivt til værks.

Et kraftigt fald i aktivitet i lufthavnen gjorde det nødvendigt at afskedige en tredjedel af medarbejderne i august. Men en række yderligere afskedigelser blev afværget, fordi Aalborg Lufthavn løbende valgte at sende ca. 100 medarbejdere på relevante kurser med tilskud fra kompetenceudviklingsfonde administreret af PensionDanmark.

”Det er en oplagt mulighed og i tråd med vores behov for at fastholde dygtige medarbejdere, at vi benytter aktivitetsnedgangen til at sikre efteruddannelse,"siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen, Aalborg Lufthavn og fortsætter:

"Det er samtidig altafgørende, at vi får dækket omkostninger til løn ved at sende vores medarbejdere på efteruddannelse, når vi ønsker at undgå flere afskedigelser i den kommende tid. Samtidig kan vi forhåbentlig stå med det stærkest mulige hold af medarbejdere, når der igen for alvor lukkes op for rejsemulighederne.” 

Anbefaler at gå i fodsporene på Aalborg Lufthavn
Aalborg Lufthavn var ikke alene om at skrue op for efteruddannelsen i 2020. Udbetalingerne fra de 20 uddannelsesfonde, som PensionDanmark administrerer, steg i de første 11 måneder af 2020 med 17,5 pct. i forhold til samme periode i 2019. Stigningen kommer på trods af en periode med delvis nedlukning af mulighederne for at efteruddanne medarbejdere i foråret.

”Det er virkelig positivt, at virksomhederne og medarbejderne har benyttet de begrænsninger, som corona har medført i 2020 til at sikre opkvalificering gennem efteruddannelse. Fremtidens arbejdsmarked stiller skærpede krav til medarbejdernes kompetencer, og med de tilskud, medarbejderen kan udløse, kan det lette virksomhedernes udgifter og fastholde arbejdskraft, som de får behov for, når aktiviteten kommer igen,” siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

PensionDanmark har med et datadrevet efteruddannelsessite gjort det enkelt for både medarbejdere og virksomheder at få overblik over den enkelte medarbejders kompetencer og opkvalificeringsmuligheder. Sitet giver den enkelte medarbejder et skræddersyet overblik over relevante kurser, mulighederne for at gå fra ufaglært til faglært, ligesom det letter adgangen til at få udbetalt tilskud til efteruddannelse.

Og Torben Möger Pedersen anbefaler alle virksomheder og medarbejdere til at undersøge mulighederne for efteruddannelse.

”Det er en rigtig god løsning for begge parter. Både helt generelt, men især i den tid, vi befinder os i for øjeblikket med høj usikkerhed og lav aktivitet i en række brancher,” påpeger han.

FAKTA: Alle virksomheder kan få støtte til efteruddannelse

Alle ansatte, der deltager på AMU-kurser eller læse/skrive-kurser, udløser en såkaldt VEU-godtgørelse på 119,05 kr. i timen.

Er ansættelsesforholdet omfattet af en overenskomstaftalt kompetenceudviklingsfond kan man få yderligere fra 35 kr. og helt op til 150 kr. i timen, afhængig af hvilken overenskomst virksomheden er omfattet af, og hvilken type efteruddannelse man vælger. Derudover refunderer kompetenceudviklingsfonden typisk også deltagerbetalingen.

Du kan som lønmodtager selv tjekke, om din arbejdsgiver kan få tilskuddene, ved at logge ind på efteruddannelsessitet på pension.dk/medlem/efteruddannelse. Her kan du også se, hvilke kurser, der er relevante for netop dig, og som evt. kan tage dig fra ufaglært til faglært og meget mere.

Yderligere information


Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf.: 2019 9238.
Lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen, Aalborg Lufthavn, tlf.: 3132 6137.

Billeder

Medarbejderne i Aalborg Lufthavn bliver i stor stil sendt 
 på efteruddannelse, mens corona har betydet lavt aktivitetsniveau. Foto: Aalborg Lufthavn
Medarbejderne i Aalborg Lufthavn bliver i stor stil sendt på efteruddannelse, mens corona har betydet lavt aktivitetsniveau. Foto: Aalborg Lufthavn
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pensiondanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum