Aabenraa Kommune

Aabenraa og Sønderborg bliver værtsbyer for Byplanmøde 2020

Del

Dansk Byplanlaboratorium afholder hvert år Byplanmøde, hvor det byplansfaglige miljø i Danmark inspirerer og hylder byplanlægningsinitiativer, som fremmer god og nytænkende planlægning. Næste år bliver Aabenraa og Sønderborg kommuner værtsbyer for Byplanmøde 2020, hvor minimum 700 personer deltager.

Dansk Byplanlaboratorium, som er en selvejende fond, der blev stiftet i 1921 af visionære byplaninteresserede personer, har netop offentliggjort, at Byplanmødet 2020 bliver i Aabenraa og Sønderborg kommuner 1.-2. oktober 2020. Minimum 700 personer deltager på Byplanmøde 2020, som meget passende kommer til grænseregionen i 100-året for Genforeningen.

- Vi glæder os til at afholde Byplanmødet 2020, hvor hele det byplansfaglige miljø er samlet for at se og debattere om, hvad der rører sig byplanlægningsmæssigt i Danmark. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi især ser frem til at vise Aabenraa by frem, fordi vi torsdag aften fik den fornemme anerkendelse ved at vinde Publikumsprisen for ”Udviklingsplan for Fremtidens Aabenraa” til dette års Byplanmøde i Køge, siger formand for Vækstudvalget for Land og By i Aabenraa Kommune, Philip Tietje.

Hvad programmet for Byplanmøde 2020 bliver, skal de to sønderjyske kommuner nu til at planlægge sammen. Men deltagerne vil blandt andet komme til at se Aabenraas og Sønderborgs bymidte, hvor kommunen har taget hånd om de udfordringer, som andre provinsbyer også kender.

Samtidig vil deltagerne få mulighed for at se og høre om udviklingen af havneområderne i de to byer, samt hvordan uddannelsesbyerne har udviklet sig i Aabenraa og Sønderborg.

- Jeg er stolt af, at vi i samarbejde med Aabenraa Kommune kan tiltrække en så stor og spændende konference. Vi oplever en rivende udvikling, hvor vi hele tiden udvikler nye områder, samtidig med at vi skal bevare vores kulturelle og historiske særkende. Det passer også rigtigt godt med det historiske element, at vi også fejrer 100-året for Genforeningen i 2020. Men særligt glæder jeg mig til at vise vores helt nyudviklede havneområde - Byens Havn - frem, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard.

Kontaktinformation
Formand for Vækstudvalget for Land og By Aabenraa Kommune, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard, tlf.: 27 90 02 18; e-mail: any@sonderborg.dk

Afdelingschef for Kultur, Plan & Fritid Aabenraa Kommune, Bo Riis Duun, tlf.: 51 31 92 57, e-mail: brd@aabenraa.dk

Chef for Plan og Myndighed Sønderborg Kommune, Sille Marcussen Dall, tlf.: 27 90 54 59; e-mail: smar@sonderborg.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum