Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune vinder KL’s Forebyggelsespris 2021

Del

For en god, kommunal indsats rettet mod børn og unges trivsel og mentale sundhed modtager Aabenraa Kommune sammen med Center for Digital Pædagogik og 25 andre kommuner KL’s Forebyggelsespris 2021.

- Prisen er et kæmpe skulderklap og anerkendelse til alle de medarbejdere og frivillige i både Aabenraa, Center for Digital Pædagogik og de 25 andre kommuner, som har arbejdet i overhalingsbanen under corona-nedlukningen for at sikre en rådgivning, som kan nå børn og unge.

Sådan lyder det fra Anni Marquard, grundlægger og daglig leder af Center for Digital Pædagogik.

I Aabenraa Kommune modtages prisen blandt andet for den digitale online-rådgivning, Cyberhus, hvor børn og unge over computeren kan modtage hjælp og støtte online. Mange af børnene, som bruger online-rådgivningen i Cyberhus, ville gå under radaren og sidde ensomme bag computeren.

Jan Møller, koordinator for Cyberhus-indsatsen og afdelingsleder i Hus til Unge, hvorfra chatten bemandes af kommunale medarbejdere fra forvaltningerne Børn & Kultur samt Social & Sundhed, fortæller, at Cyberhus blev implementeret, som en tidligt forebyggende indsats i december 2019 med forankring i Børn og Familieafdelingen:

- Særligt under coronapandemien har platformen kunnet tilbyde de unge en anonym chat til en bredere gruppe børn og unge, som ikke benytter sig af de eksisterende anonyme tilbud, hvor de skal møde op fysisk. Lige netop Cyberhus-chatten, hvor vi har vores egen lokale chat, ramte plet på det, vi ønskede. I og med den er lokal, så kan vi lettere henvise til de eksisterende lokale tilbud, der er i Aabenraa Kommune.I Aabenraa Kommune var det vigtigt for os at etablere chatten på tværs af forvaltninger og institutioner, siger Jan Møller.

John Hansen, SSP Koordinator i Aabenraa Kommune, supplerer med, at Cyberhus er blevet en nødvendighed i den medieverden, de unge i dag befinder sig i.

De unge kan chatte med en rådgiver to tidspunkter om ugen. En aftentid og en eftermiddagstid. Herudover har Aabenraa Kommune en brevkasse, hvor unge kan skrive til en rådgiver.

Fra KL’s bedømmelsesudvalg lyder begrundelsen for tildelingen af prisen blandt andet, at det digitale rådgivningstilbud Cyberhus er en innovativ løsning, som bruger kommunale ressourcer og kompetencer på en ny måde til at skabe nærvær på afstand blandt børn og unge i sårbare positioner.

KL’s mål med Forebyggelsesprisen er at synliggøre kommunale tiltag, der har vist en positiv effekt og er med til skabe viden og inspiration om indsatser, der er blevet implementeret med succes.

Kontakter

Afdelingsleder, Jan Møller, tlf.: 73 76 60 77; e-mail: jmoel@aabenraa.dk

Daglig leder Center for Digital Pædagogik, Anni Marquard, tlf.: 50 50 24 13

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum