Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune vil benytte Gammel Grønningen til midlertidig husning af fordrevne ukrainere

Del

Med en vedtagelse af en særlov i Folketinget er Aabenraa Kommune klar til at håndtere den kommunale opgave med at sørge for bolig til fordrevne ukrainere med opholdstilladelse i Danmark.

En særlov vedtaget i Folketinget 16. marts gør, at fordrevne ukrainere med godkendt opholdstilladelse senest fire dage efter tildelt ophold i Danmark vil blive visiteret til kommunerne, som overtager ansvaret for blandt andet bolig.

I Aabenraa Kommune vil det tidligere plejehjem i Tinglev, Gammel Grønningen, blive brugt som midlertidig bolig for fordrevne ukrainere.

- Vi er alle berørte af situationen i Ukraine, som lige nu udvikler sig dag for dag. I Aabenraa Kommune er vi selvfølgelig klar til at løfte den del af den ekstraordinære opgave, som tilfalder os. Vi har allerede løst nogle opgaver og med vedtagelsen af særloven i Folketinget, er vi nu parate til at løse endnu flere. Lokalrådet i Tinglev, Tinglev Forum, har i lighed med Bolderslev Lokalråd for nogle uger siden været med i processen, og deres bidrag i form af frivillighed og samarbejde sætter jeg stor pris på, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen.

Konkret bliver fordrevne ukrainere, der har fået tildelt opholdstilladelse i Danmark, efter en fordelingsnøgle visiteret til landets kommuner. Det er de vanlige asylregler, der træder i kraft, om end det foregår hurtigere end vanligt.

- I Aabenraa Kommune kommer vi til at benytte det tidligere plejehjem i Tinglev, Gammel Grønningen, som midlertidig husning af de fordrevne ukrainere, der har opnået opholdstilladelse og er blevet visiteret til Aabenraa Kommune. Opholdet bliver af kortere varighed, indtil der er fundet permanent bolig, siger kommunaldirektør i Aabenraa Kommune, Tom Ahmt, og fortsætter:

- I det hele taget vil Aabenraa Kommune bistå med at løse de opgaver forbundet med personer med opholdstilladelse, som vi altid gør. Det betyder også, at vi som vil varetage opgaven om at give fordrevne ukrainere en så normal hverdag som muligt på arbejdsmarkedet og for børnenes vedkommende i dagtilbuds- og skolesystemet.

Den nuværende sygeplejeklinik på Gammel Grønningen vil i den kommende periode fungere uforandret, hvorfor borgere med brug for hjælp i klinikken kan tilgå denne som vanligt.

Der kommer løbende nye udmeldinger om kommunernes rolle i forbindelse med situationen i Ukraine og håndteringen af flygtninge. På www.aabenraa.dk/ukraine opdateres der løbende med nyt om situationen på både dansk, engelsk og tysk. Der henvises blandt andet til de relevante myndigheder, lige som der er et overblik over de organisationer, der bidrager til indsamlingen til gavn for Ukraine.

Hvis man som borger, forening eller virksomhed har input, forslag eller spørgsmål, kan man kontakte Aabenraa Kommune på ukraine@aabenraa.dk. Vi bestræber os på at besvare mails inden for et døgn.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum