Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune tager ombudsmandskritik til efterretning

Del

22. januar 2019 har Folketingets Ombudsmand udsendt en redegørelse om håndtering af medarbejderes ytringsfrihed i Aabenraa Kommune.

Redegørelsen vil blive grundigt gennemgået og danne grundlag for den vejledning til ledere og medarbejdere, som kommunen nu vil færdiggøre.

- Der ingen tvivl om, at vi tager Ombudsmandens kritik meget alvorligt. Der må kort sagt ikke være tvivl hos vores medarbejdere om, at de har fuld ret til at ytre sig offentligt, siger kommunaldirektør Tom Ahmt og fortsætter:

- Nu vil vi gennemgå Ombudsmandens 68-sider lange redegørelse grundigt med tæt inddragelse af vores hovedsamarbejdsudvalg, så vi kan færdiggøre den vejledning, som netop har afventet Ombudsmandens udtalelse. Vi vil sikre, at både vejledning og formidling af vores kommunikationspolitik sker på en måde, som lever op til Ombudsmandens forventninger. Vi ser frem til dialogen med Ombudsmanden, som vi selv har efterspurgt.

- Endelig er vi selvfølgelig glade for, at der fortsat ikke er bemærkninger til afsnittet om ytringsfrihed i vores kommunikationspolitik. Vi har skrevet vores kommunikationspolitik med det udgangspunkt, at offentligt ansatte har samme ret til at ytre sig offentligt som alle andre, lyder det.

Som det fremgår af Ombudsmandens redegørelse, har hovedsigtet for Ombudsmanden været at udlede og beskrive problemstillinger, som Aabenraa Kommune i fremtiden bør være opmærksom på, blandt andet ved udarbejdelse af en varslet vejledning om kommunens kommunikationspolitik.

Kontakter

Kommunaldirektør Aabenraa Kommune, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11;
e-mail: ahmt@aabenraa.dk

Kasper Stoof, kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune,
tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum