Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune stormer frem i erhvervsklimaundersøgelse

Del

Aabenraa Kommune er hoppet ind i top 20 over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark, ifølge Dansk Industris undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018. Det er især på områder som arbejdskraft og uddannelse, hvor Aabenraa Kommune klarer sig godt, hvilket glæder borgmester Thomas Andresen.

Foto: Aabenraa Kommune/Lasse Hyldager
Foto: Aabenraa Kommune/Lasse Hyldager

Aabenraa Kommune er en af højdespringerne i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2018. Kommunen er nemlig gået fra en placering som nummer 36 i sidste års undersøgelse til at være den 18. mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.

- Jeg er meget glad for, at flere af Aabenraa Kommunes målrettede indsatser for at servicere virksomhederne er noget, som virksomhederne har bidt mærke i og nu belønner os for. Vi har et konstant fokus på at skabe et godt erhvervsklima og gøre det endnu bedre. Det er noget, som betyder noget for os, siger borgmester Thomas Andresen og tilføjer:

- Samtidig er det vigtigt for mig at slå fast, at selvom vi glæder os over placeringen i undersøgelsen, så skal man passe på med at bruge den som et entydigt resultat af kommunens erhvervsklima. For metoden er diskutabel – både de år med gode rangeringer, og de år med dårlige rangeringer.

En af de kategorier, hvor Aabenraa Kommune har et godt erhvervsklima, er på arbejdskraft-området. Her er kommunen, når alle parametre er lagt sammen, den 10. bedste i Danmark.

- Vi har i de seneste år haft megen fokus på samarbejdet med virksomhederne via blandt andet Jobcenteret. Et af de store indsatsområder har været på kontanthjælpsområdet, hvor vores investeringsstrategi KIK med stor succes har skaffet flere i job eller uddannelse. Samtidig løser vi konkrete problemer for virksomheder, som for eksempel ved at afhjælpe trafikale problemer ved E45 med en ny motorvejstilslutning og shunt, siger borgmester Thomas Andresen.

Vil tiltrække nye uddannelser
Uddannelse er også et område, som har stor bevågenhed blandt politikerne og de ansatte i Aabenraa Kommune, og hvor kommunen klarer sig godt i undersøgelsen. Det er et vigtigt fundament for, at Aabenraa Kommune hele tiden kan være med til at have den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne har brug for.

- Vi er løbende i dialog med erhvervslivet omkring, at den har den rette, kvalificerede arbejdskraft. Derfor har vi også arbejdet for igennem længere tid at tiltrække nye, videregående uddannelser til Aabenraa Kommune, hvilket ser ud til at bære frugt, siger borgmester Thomas Andresen og henviser til, at International Business Academy (IBA) og Erhvervsakademi SydVest (EASV) tilbage i juni meddelte, at de to akademier barsler med planer om allerede i 2019 at etablere en fælles uddannelsesstation i Aabenraa Kommune.

Borgmesteren gør opmærksom på, at nye uddannelsesmuligheder i Aabenraa Kommune også har en del positive sidegevinster, som han håber, kommunen kan drage nytte af.

- Det er med til at skabe grobund for at kunne fastholde og tiltrække nye virksomheder. Men i ligeså høj grad er det også en grobund for, at der kan fastholdes og tiltrækkes nye borgere til kommunen, hvilket giver virksomhederne mulighed for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, siger borgmester Thomas Andresen.

Fakta
Aabenraa Kommune har fået en placering som nummer 18 i Dansk Industris undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018.

Mere end 70 procent af virksomhederne vil anbefale andre at etablere sig i kommunen, hvilket er højere end landsgennemsnittet.

KIK er en forkortelse for Aabenraa Kommunes investeringsstrategi på kontanthjælpsområdet. Samlet investerede Aabenraa Kommune 68 millioner i området. 1. juni 2018 lancerede Aabenraa Kommune KIK II, som er en efterfølger. Her investeres der ligeledes i området for kontanthjælpsmodtagere.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Foto: Aabenraa Kommune/Lasse Hyldager
Foto: Aabenraa Kommune/Lasse Hyldager
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum