Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune reducerer dele af bybuskørslen

Del

Teknik- og Miljøudvalget har godkendt reduktioner i den kollektive bustrafik med virkning fra december 2020.

Fra december 2020 bliver der foretaget reduktioner i bybuskørslen i Aabenraa Kommune. Der reduceres også i kørslen på enkelte andre ruter, hvor der er få passagerer.

Aabenraa Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har på grund af stigende udgifter til den kollektive bustrafik været nødt til at nedlægge afgange på forskellige busruter i kommunen.

På lokalruterne 641, 645 og 673 nedlægges der en eftermiddagsafgang omkring klokken 16.00, mens rute 227 både mister en afgang klokken 9.30 og klokken 17.10.

For bybusserne i Aabenraa gælder det fremover, at Linje 2, 4 og 5 ikke kører på hverdage efter klokken 18.00, samt at al kørsel i weekender og på helligdage nedlægges. Ligeledes mister linje 3 en afgang klokken 21.45 i hverdagene.

Linje 1 mellem Aabenraa og Rødekro via Høje Kolstrup og sygehuset ændres ikke.

-Det har desværre været nødvendigt at finde besparelser på buskørslen for cirka 2,2 millioner kroner. Det har været vigtigt for Teknik- og Miljøudvalget at færrest mulige passagerer påvirkes af reduktionerne, så besparelserne er fundet på de busforbindelser og tidspunkter, hvor passagertællinger viser, at der ikke er mange der benytter bussen. Samtidig er der videst muligt taget hensyn til uddannelsesstederne, siger Arne Leyh Petersen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Ændringerne træder i kraft 13. december 2020, og man vil allerede fra midten november kunne se de planlagte ændringer på Rejseplanen og på Sydtrafiks hjemmeside.

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Leyh Petersen, tlf.: 22 42 51 58; e-mail: arlp@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Sydtrafik Kunde og Marked, Louise Christine Rasmussen, tlf.: 24 67 20 24; e-mail: lcr@sydtrafik.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum