Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune og Aabenraa Lærerkreds indgår lokalaftale

Del

En ny lokalaftale indgået mellem Aabenraa Kommune og Aabenraa Lærerkreds skal blandt andet sikre mere fleksibilitet for skolelærerene, lige som der også er stor fokus på nyuddannede folkeskolelærere.

En lokalaftale for læreres og børnehaveklasselederes arbejdstilrettelæggelse i Aabenraa Kommune er netop kommet på plads mellem Aabenraa Kommune og Aabenraa Lærerkreds.

Aftalen har virkning fra 1. august 2019, og den omfatter de lærere og børnehaveklasseledere i Aabenraa Kommune, der er omfattet af ”Overenskomst for lærere m.fl. i Folkeskolen og ved specialundervisning for voksne”

- Det er en god aftale, der nu er indgået. Efter nogle år uden noget aftalt på kommunalt plan, men stadig med et godt samarbejde, så er det her en stor fordel. Det er altid rart at have en aftale på plads med kommunen, siger Mads Lund, der er formand i Aabenraa Lærerkreds og fortsætter:

- Jeg håber, at lærerne med denne aftale vil opleve mere fleksibilitet i hverdagen, som kan sætte endnu mere fokus på det professionelle lærerliv.

En del af aftalen er blandt andet, at lærerne hvert skoleår får 200 arbejdstimer, som de selv definerer hvornår og hvordan, de vil bruge. Der er ligeledes truffet aftale om, at ledelsen forud for hvert skoleår udarbejder en opgaveoversigt til den enkelte lærer.

- Jeg er meget glad for, at vi nu har fået lavet en aftale. Det er vigtigt, at vi har lærere i folkeskolerne, som er tilfredse med deres arbejdsvilkår. Derfor har det også været en prioritering for os at få aftalen på plads, siger direktør for Børn og Skole i Aabenraa Kommune, Chriss Mailandt-Poulsen.

Aftalen lægger op til løbende dialog mellem ledere og lærere, og det er noget, der skaber glæde hos Merete Gissel, der som lokalformand i Skolelederforeningen i Aabenraa Kommune har siddet med til forhandlingerne.

- Helt generelt er der i aftalen fokus på dialog mellem den enkelte leder og læreren og børnehaveklasselederen. På den måde bliver planlægningen prioriteret, og det giver gode forudsætninger for at forberede sig til undervisningen og arbejdet med eleverne.

I aftalen mellem Aabenraa Kommune og Aabenraa Lærerkreds er der også et særligt hensyn til de nyuddannede folkeskolelærere. Den enkelte nyuddannede lærer betragtes i to skoleår som nyuddannet og kan i den periode ikke have mere end maksimalt 25 ugentlige lektioner. Der er ligeledes aftalt, at der lokalt træffes retningslinjer for mentorordninger.

- Aftalen er rigtig god for vores nyuddannede skolelærere. Den enkelte nyuddannede lærer får en god start på arbejdslivet med ekstra tid til samarbejde og forberedelse til undervisningen. Samtidig tror jeg også, at det styrker vores muligheder for at fastholde og tiltrække nyuddannede, siger skolechef i Aabenraa Kommune, Lars Borst Hansen.

Herunder kan du læse og downloade lokalaftalen i sin fulde længde.

Kontakter

Formand Aabenraa Lærerkreds, Mads Lund, tlf.: 74 62 99 92; e-mail: malu@dlf.org

Direktør Børn og Skole Aabenraa Kommune, Chriss Mailandt-Poulsen, tlf.: 28 99 32 12; e-mail: cep@aabenraa.dk

Skolechef Aabenraa Kommune, Lars Borst Hansen, tlf.: 73 76 70 17; e-mail: labh@aabenraa.dk

Lokalformand for Skolelederforeningen i Aabenraa, Merete Gissel, tlf.: 73 76 84 51; e-mail: meg@aabenraa.dk
Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90;
e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum