Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune igangsætter yderligere brug af kviktest

Del

I Aabenraa Kommune er Social- og Sundhedsforvaltningen i gang med at kvikteste dele af medarbejderne. Der igangsættes hurtigst muligt kviktest til dele af Børn- og Kulturforvaltningens personale, som myndighederne nu åbner op for. Borgmester Thomas Andresen opfordrer ligeledes til kviktest i erhvervslivet.

Justitsministeren har opfordret kommunerne til at tilbyde kviktest til medarbejdere i udvalgte målgrupper og bestille mobile testenheder til kviktest.

Aabenraa Kommune gennemfører allerede kviktest to gange om ugen til dele af medarbejderne i Social- og Sundhedsforvaltningen. For eksempel medarbejdere på botilbud.

- I Aabenraa Kommune vil vi hurtigst muligt også tilbyde kviktest til dele af medarbejderne i Børn- og Kulturforvaltningen. Det er blandt andet til medarbejdere i dagtilbud, på specialområdet og til de medarbejdere, der varetager nødpasning af skolebørn, lige som vi for eksempel allerede gør på social- og sundhedsområdet. Den mulighed vil vi selvfølgelig gerne benytte os af, da det er en god mulighed for at bremse eventuelle smittekæder, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

- Men jeg er også nødt til at sige, at coronavirus ikke skelner mellem ansættelsesforhold. Erhvervslivet har de samme udfordringer med smitten, og derfor mener jeg, at man også her bør tilbyde gratis kviktest for at inddæmme og begrænse smitten. Det er erhvervslivet, der er med til at holde hjulene i gang i samfundet. Det nyder vi alle godt af.

Thomas Andresen deltager senere i dag i et virtuelt møde med justitsministeren, sundheds- og ældreministeren, social- og indenrigsministeren og resten af landets borgmestre om udnyttelse af testkapaciteten.

Kontakter

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum