Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har fået påbud om at udstede restriktioner for besøg på plejehjem

Del

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Aabenraa Kommune påbud om at indføre midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til plejehjem med øjeblikkelig virkning.

Fra fredag 6. november indfører Aabenraa Kommune restriktioner for besøg på kommunens otte plejehjem samt Special- og Rehabiliteringscenter i Rødekro. Det sker efter et påbud fra Styrelsen fra Patientsikkerhed, der løbende vurderer de enkelte kommuneres smittetal og indfører midlertidige påbud for at inddæmme og forsinke smitten af COVID-19.

I Aabenraa Kommune gælder fra fredag 6. november, at besøg på plejehjem samt Special- og Rehabiliteringscenter i Rødekro i udgangspunktet skal foregå udendørs. Derudover skal den enkelte beboer udpege én nærmeste pårørende, som gerne må foretage besøg indendørs. Sker besøget i en kritisk situation, kan besøget fortsat foregå indendørs.

- Vi er i Aabenraa Kommune berørte af de nye restriktioner, og vi er klar over, at det går ud over beboernes trivsel. Men omvendt skal vi gøre hvad vi kan for at forebygge smitte blandt kommunens ældste borgere i en tid med flere og flere smittede i Aabenraa Kommune. Vi har en god dialog med de relevante myndigheder. Nu vil vi i samarbejde med de enkelte plejehjem gøre vores bedste for beboernes fortsatte trivsel samt for at gøre de alternative besøg så ideelle som muligt, siger Social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen og fortsætter:

- Beboernes pårørende er orienteret om de nye restriktioner. De har en opgave i at orientere sig i restriktionerne samt at være med til at udpege én pårørende pr. beboer, som fortsat må besøge indendørs.

Besøgsrestriktionerne gælder både plejehjemmets fællesarealer samt beboernes individuelle områder.

Ud over restriktioner iværksætter Aabenraa Kommune også COVID-19-test hver 14. dag af det frontpersonale, der arbejder på de enkelte plejehjem.

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum