Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har fået ophævet påbud om restriktioner for besøg på plejehjem og Special- og Rehabiliteringscentret

Del

Det påbud, som Styrelsen for Patientsikkerhed tidligere gav Aabenraa Kommune om restriktioner for besøg på plejehjem og Special- og Rehabiliteringscentret, er nu ophævet. Det sker efter en periode med lave smittetal. Øvrige retningslinjer på området skal stadig overholdes.

Aabenraa Kommune fik i november et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at indføre restriktioner for besøg på plejehjem og Special- og Rehabiliteringscentret i kommunen på baggrund af stigende smittetal i Aabenraa Kommune.

På grund af faldende smittetal i kommunen gennem den seneste uge er påbuddet nu ophævet med virkning fra 4. december, og pårørende kan igen komme på besøg, så længe de øvrige retningslinjer på området bliver overholdt. Det gælder krav om mundbind, overholdelse af forsamlingsforbuddet samt skærpet opmærksomhed på hygiejne.

Hvis smittetallet igen stiger, kan Styrelsen for Patientsikkerhed genindføre restriktioner for besøg på plejehjem. 

- Vi er meget glade for, at det her op til jul igen er muligt med flere besøg for vores borgere på plejehjem. Selvom restriktionerne var nødvendige, så var jeg berørt på borgernes vegne. Derfor er glæden også ekstra stor nu, fordi en periode med lave smittetal er vores alles fortjeneste. I fællesskab har pårørende og medarbejdere gjort deres bedste for at overholde restriktionerne til punkt og prikke, siger social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen og fortsætter:

- Det er også ekstravigtigt for mig at slå fast, at det er vigtigt, vi overholder de fortsat gældende retningslinjer om krav om mundbind, forsamlingsforbud på ti personer og fokus på hygiejne. Coronavirus er stadig i samfundet og i Aabenraa Kommune, og det er vigtigt, at vi alle hjælpes ad med at begrænse smitten – også i en periode hvor smittetallene generelt er lave i Aabenraa Kommune. Vi ved alle, at det hurtigt kan ændre sig igen.

Alle pårørende til beboere på Aabenraa Kommunes plejehjem er orienteret om de ophævede restriktioner.

Aabenraa Kommune forventer, at Social- og Indenrigsministeriet også vil revurdere besøgsrestriktionerne på kommunens sociale botilbud snarest. 

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum